21/06/2019 24/06/2019 Έκκληση για αυτοσυγκράτηση και αποφυγή της βίας, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο της Γεωργίας, με αφορμή τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες έξω από το κοινοβούλιο της χώρας, όπου είχαν ξεκινήσει οι εργασίες Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την Ορθοδοξία. “Οι γνωστές εξελίξεις στο Κοινοβούλιο προκάλεσαν μια δίκαιη διαμαρτυρία στην κοινωνία, επειδή όλοι ανησυχούν για την...
21 Ιουνίου, 2019 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2019 - 0:18

Γεωργία: “Δεν μπορεί να υπάρχει Ορθόδοξη Ένωση με τη Ρωσία”

Διαδώστε:
Γεωργία: “Δεν μπορεί να υπάρχει Ορθόδοξη Ένωση με τη Ρωσία”

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση και αποφυγή της βίας, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο της Γεωργίας, με αφορμή τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες έξω από το κοινοβούλιο της χώρας, όπου είχαν ξεκινήσει οι εργασίες Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την Ορθοδοξία.

“Οι γνωστές εξελίξεις στο Κοινοβούλιο προκάλεσαν μια δίκαιη διαμαρτυρία στην κοινωνία, επειδή όλοι ανησυχούν για την κατοχή των εδαφών μας” αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας: “Καλούμε τις αρχές να ενεργήσουν με ομαλό τρόπο και να αποφύγουν την απότομη βία. Καλούμε τον κόσμο να επιδείξει λογική”.

Κύριος ισχύν τω λαώ αυτού δώσει· Κύριος ευλογήσει τον λαόν αυτού εν ειρήνη (Ψαλμός 28ος)”.

Οι εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την Ορθοδοξία που πραγματοποιούταν στο κοινοβούλιο της Γεωργίας σήμερα, διακόπηκαν ξαφνικά, όταν βουλευτές εισέβαλαν στο χώρο, το μεσημέρι. Οι εν λόγω βουλευτές κατέλαβαν την αίθουσα του κοινοβουλίου, ζητώντας επιτακτικά να απομακρυνθεί η ρωσική αντιπροσωπεία.

Ο γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης, Ανδρέας Μιχαηλίδης καθώς και οι Έλληνες βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, μπήκαν μπροστά από τους Ρώσους συμμετέχοντες. Όπως ήταν φυσικό, οι εργασίες της συνέλευσης, δε συνεχίστηκαν και τα μέλη της συνέλευσης οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εργασίες θα αρχίσουν ξανά, όταν οι γεωργιανές αρχές θα είναι σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια τους.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλώμη Ζουραμπισβίλι είπε ότι η χώρα της δεν μπορεί να έχει Ορθόδοξη ένωση με μία χώρα που “έχει καταλάβει τα εδάφη της”.

“Τι είδους Ορθόδοξη ένωση μπορεί να υπάρξει με μια χώρα που έχει καταλάβει όχι μόνο τα εδάφη μας, αλλά αγωνίζεται ενάντια στη θρησκεία και τις χριστιανικές αξίες, δεν υπάρχει τίποτα ορθόδοξο εκεί!” Είναι μια συνήθης μέθοδος για τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη θρησκεία για να επιτύχει πολιτικούς στόχους “, δήλωσε η Ζουραμπισβίλι .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων