12/07/2023 12/07/2023 Έκθεση χριστιανικής τέχνης με έργα κρατουμένων σε σωφρονιστικά ιδρύματα διοργανώθηκε στο Κέντρο Νεότητας του Πατριαρχείου Γεωργίας. Στις 11 Ιουλίου διοργανώθηκε έκθεση με τα έργα των κρατουμένων στον Καθεδρικό Ναό της Τριάδας, στο κέντρο νεότητας. Στον εκθεσιακό χώρο παρουσιάστηκαν περισσότερα από 300 έργα που δημιουργήθηκαν σε διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα: εικόνες, σταυροί και άλλα εκκληστιαστικά αντικέιμενα λατρείας....
12 Ιουλίου, 2023 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2023 - 14:41

Γεωργία: Φυλακισμένοι δημιούργησαν έργα χριστιανικής τέχνης

Διαδώστε:
Γεωργία: Φυλακισμένοι δημιούργησαν έργα χριστιανικής τέχνης

Έκθεση χριστιανικής τέχνης με έργα κρατουμένων σε σωφρονιστικά ιδρύματα διοργανώθηκε στο Κέντρο Νεότητας του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Στις 11 Ιουλίου διοργανώθηκε έκθεση με τα έργα των κρατουμένων στον Καθεδρικό Ναό της Τριάδας, στο κέντρο νεότητας.

Στον εκθεσιακό χώρο παρουσιάστηκαν περισσότερα από 300 έργα που δημιουργήθηκαν σε διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα: εικόνες, σταυροί και άλλα εκκληστιαστικά αντικέιμενα λατρείας. Επίσης μια ποιητική συλλογή και ένα άλμπουμ με τραγούδια ενός εκ των κρατουμένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο επίσκοπος Τιανέτι και Πσαβ-Χεβσουρέτι Μιχαήλ (Γκαμπριτσίτζε), επικεφαλής του Τμήματος Σχέσεων με φυλακισμένους του Πατριαρχείου Γεωργίας, υπάλληλοι του Πατριαρχείου, εκπρόσωποι της Κρατικής Ειδικής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας και της Ακαδημίας Τεχνών.

Με την ευλογία του Πατριάρχη Πάσης Γεωργίας κκ. Ηλία ΙΙ και την υποστήριξη της ειδικής σωφρονιστικής υπηρεσίας, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκατάστασης-επανένταξης φυλακισμένων, λειτουργούν εδώ και χρόνια στα σωφρονιστικά ιδρύματα εργαστήρια ξυλογλυπτικής. Οι κρατούμενοι μαθαίνουν επίσης αγιογραφία με έναν επαγγελματία δάσκαλο, που όχι μόνο τους δίνει τη δυνατότητα να περνούν παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά και να βρουν δουλειά μετά την αποφυλάκισή τους.

Τα έργα που παρουσιάστηκαν εξέπληξαν και εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως το κοινό.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων