28/05/2019 28/05/2019 Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας με αφορμή το μοναστηριακό συγκρότημα του Οσίου Δαβίδ στην έρημο Γκαρέτζη, που αποτελεί ένα μείζον θέμα εδαφικών διαφορών μεταξύ της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν από το 1991. “Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ηρεμία. Είναι απαραίτητο να είμαστε πιο λογικοί και πολιτικά υπεύθυνοι” ανέφερε ο Πατρ. Γεωργίας. Ο...
28 Μαΐου, 2019 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2019 - 14:09

Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν ερίζουν για την Μονή του Οσίου Δαβίδ

Διαδώστε:
Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν ερίζουν για την Μονή του Οσίου Δαβίδ

Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας με αφορμή το μοναστηριακό συγκρότημα του Οσίου Δαβίδ στην έρημο Γκαρέτζη, που αποτελεί ένα μείζον θέμα εδαφικών διαφορών μεταξύ της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν από το 1991.

“Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ηρεμία. Είναι απαραίτητο να είμαστε πιο λογικοί και πολιτικά υπεύθυνοι” ανέφερε ο Πατρ. Γεωργίας.

Ο Πατριάρχης είπε ότι μια πρόσφατη ανάλυση των γεγονότων αφήνει την εντύπωση ότι οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.

Το μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ στην έρημο του Γκαρέτζη για πολλούς αιώνες υπήρξε φάρος της πνευματικής ζωής της Γεωργίας.

Αντιμετωπίζει τον άμεσο κίνδυνο της μη αναστρέψιμης φθοράς, καθώς οι Ναοί και άλλοι χώροι του συγκροτήματος έχουν υποστεί ακραίες δομικές βλάβες, ενώ με κατάρρευση απειλούνται και οι τοιχογραφίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων