27/12/2022 28/12/2022 Με την τέλεση Συνοδικής Θείας Λειτουργίας εορτάστηκε στην Τιφλίδα η συμπλήρωση σαράντα πέντε (45) χρόνων από την Ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022, ανήμερα της επετείου. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σενάκι...
27 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2022 - 13:10

Κλήρος και λαός εόρτασε την 45η επέτειο Ενθρόνισης του Πατριάρχη Γεωργίας

Διαδώστε:
Κλήρος και λαός εόρτασε την 45η επέτειο Ενθρόνισης του Πατριάρχη Γεωργίας

Με την τέλεση Συνοδικής Θείας Λειτουργίας εορτάστηκε στην Τιφλίδα η συμπλήρωση σαράντα πέντε (45) χρόνων από την Ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022, ανήμερα της επετείου.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σενάκι και Τσχορότσκου κ. Σιό (Μουτζίρι), συλλειτουργούντων μελών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας, οι οποίοι πλαισιώθηκαν από πλειάδα κληρικών παρουσία πλήθους πιστών.

Να σημειωθεί ότι δεν παρέστησαν Ιεράρχες ή εκπρόσωποι από άλλες Εκκλησίες, καθώς το Πατριαρχείο Γεωργίας είχε ανακοινώσει ότι οι εορτασμοί επρόκειτο να είναι λιτοί εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης στην Ουκρανία.

Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ υποδέχθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία, μεταξύ άλλων, την Πρόεδρο της χώρας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, τον Πρωθυπουργό Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Σάλβα Παπουασβίλι, καθώς και εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κλήρου, της διανόησης και της τέχνης.

Ο Μακαριώτατος δέχθηκε συγχαρητήρια για την ιστορική επέτειο, καθώς και ευχές για υγεία και μακροημέρευση. Παράλληλα, οι υψηλοί επισκέπτες δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ για την πολυετή σημαντική προσφορά του στη χώρα με τον Μακαριώτατο από την πλευρά του να τους ευλογεί, εκφράζοντας ευχαριστίες για τις θερμές ευχές.

 

 

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Ηλίας Β’ ενθρονίστηκε ως Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Γεωργίας στις 25 Δεκεμβρίου 1977 και έκτοτε η Ορθοδοξία γνώρισε μεγάλη αναγέννηση υπό την καθοδήγηση του.

Την εποχή της Ενθρόνισής του υπήρχαν δεκαπέντε (15) Μητροπόλεις, Αρχιεπισκοπές και Επισκοπές και είχαν απομείνει μόνο τριάντα (30) ενεργές εκκλησίες εξαιτίας του κομμουνιστικού διωγμού. Σήμερα λειτουργούν σαράντα επτά (47) Μητροπόλεις, Αρχιεπισκοπές και Επισκοπές, περίπου 2.000 ενεργές ενορίες και υπάρχουν περίπου 3.000 κληρικοί.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ είναι επίσης η πιο αγαπημένη και έμπιστη προσωπικότητα στη χώρα και ο ανάδοχος περισσοτέρων από 45.000 παιδιών.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων