08/06/2022 10/06/2022 Ο χωρεπίσκοπος του Καθολικού Πατριάρχη Γεωργίας, Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Τάο-Kλαρτσέπι κ. Θεόδωρος, συνάντησε στις 7 Ιουνίου, μαζί με άλλους κληρικούς, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κρατικής Επιτροπής Θρησκευτικών Συλλόγων της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και μέλη της αντιπροσωπείας του. Της Ευγενίας Δίτσα Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις σχέσεις μεταξύ Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν, καθώς και στην κατάσταση, που επικρατεί στο...
08 Ιουνίου, 2022 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2022 - 17:16

Γεωργία, συναντήσεις- Με μέλη Θρησκευτικής Επιτροπής του Αζερμπαιτζάν και για το έργο στον Ιορδάνη

Διαδώστε:
Γεωργία, συναντήσεις- Με μέλη Θρησκευτικής Επιτροπής του Αζερμπαιτζάν και για το έργο στον Ιορδάνη

Ο χωρεπίσκοπος του Καθολικού Πατριάρχη Γεωργίας, Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Τάο-Kλαρτσέπι κ. Θεόδωρος, συνάντησε στις 7 Ιουνίου, μαζί με άλλους κληρικούς, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κρατικής Επιτροπής Θρησκευτικών Συλλόγων της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και μέλη της αντιπροσωπείας του.

Της Ευγενίας Δίτσα

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις σχέσεις μεταξύ Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν, καθώς και στην κατάσταση, που επικρατεί στο ιστορικό Χερέτι αλλά και στα τρέχοντα γεγονότα στον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση εξέφρασαν την επιθυμία να εμβαθύνουν στον διάλογο και να κάνουν πραγματικά βήματα για την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας.

Επίσης, η αντιπροσωπεία των Αζέρων επισκέφθηκε και τη Θεολογική Ακαδημία στην Τιφλίδα, όπου έγιναν ζυμώσεις και εποικοδομητικές συζητήσεις επάνω σε θεολογικά ζητήματα.

 

Παράλληλα, χθες πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνάντηση με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για τον σχεδιασμό και την οργάνωση της δημιουργίας του Κέντρου Γεωργιανού Πολιτισμού στον Ιορδάνη ποταμό, από την κυβέρνηση της Γεωργίας.

Η κυβερνητική επιτροπή διευθύνεται προσωπικά από τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας, Ηρακλή Γκαριμπασβίλι.

Εκπρόσωποι του Πατριαρχείου της Γεωργίας συμμετέχουν ενεργά στο έργο της κυβερνητικής επιτροπής.

Στην πρώτη συνάντηση από το Πατριαρχείο Γεωργίας συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλαβέρντι κ. Δαβίδ και ο επικεφαλής της υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου, Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρία.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε ότι θα συσταθεί μόνιμη ομάδα εργασίας εντός της Επιτροπής, η οποία θα εργαστεί για τον σχεδιασμό του Κέντρου Πολιτισμού στον Ιορδάνη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, ενώ μετά από αυτές θα ξεκινήσει η κατασκευή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων