05/08/2021 05/08/2021 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικορτσμίντα κ. Βαχτάνγκ (Λιπαρτελιάνι), Υπεύθυνος του Τμήματος Έρευνας και Προστασίας του Πατριαρχείου Γεωργίας, και η Υπουργός Πολιτισμού της Γεωργίας, Tea Tsulukiani, συναντήθηκαν στην αρχή της εβδομάδος  και συζήτησαν για το Μουσείο Amiranashvili. Ο Ιεράρχης της Γεωργίας ενημέρωσε την Υπουργό για τα αποτελέσματα του Πατριαρχείου Γεωργίας από το έργο του τα τελευταία 4...
05 Αυγούστου, 2021 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2021 - 11:32

Γεωργία: Συνάντηση για τα Εκκλησιαστικά κειμήλια

Διαδώστε:
Γεωργία: Συνάντηση για τα Εκκλησιαστικά κειμήλια

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικορτσμίντα κ. Βαχτάνγκ (Λιπαρτελιάνι), Υπεύθυνος του Τμήματος Έρευνας και Προστασίας του Πατριαρχείου Γεωργίας, και η Υπουργός Πολιτισμού της Γεωργίας, Tea Tsulukiani, συναντήθηκαν στην αρχή της εβδομάδος  και συζήτησαν για το Μουσείο Amiranashvili.

Ο Ιεράρχης της Γεωργίας ενημέρωσε την Υπουργό για τα αποτελέσματα του Πατριαρχείου Γεωργίας από το έργο του τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ στη συνέχεια εξήγησε το όραμα της Εκκλησίας της Γεωργίας για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια.

Στόχος του Πατριαρχείου Γεωργίας, όπως εξήγησε ο Ιεράρχης, είναι η διαφύλαξη των εκκλησιαστικών θησαυρών και στα επόμενα βήματα πρέπει να συντηρηθεί και να επισκευαστεί το κτήριο δίπλα στο Μουσείο Τέχνης Amiranashvili, ενώ υπάρχει ανάγκη και για την αίθουσα του Μουσείου Janashia που εκτίθενται εκκλησιαστικά κειμήλια.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη βεβαιότητα ότι μέσω της συνεργασίας και της εξειδικευμένης προσέγγισης θα διατηρηθούν τόσο οι Εκκλησιαστικοί θησαυροί αλλά και τα έργα ανεκτίμητης αξίας, καθώς αυτό αποτελεί το συμφέρον της χώρας, όπως ανέφερε η Υπουργός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων