24/05/2023 24/05/2023 Στην ανέγερση ναού εις μνήμην των ψυχών που χάθηκαν στον αδελφοκτόνο πόλεμο της περιόδου 1991-1993 καθώς και το 2008 στην Αμπχαζία προχωρά η Εκκλησία της Γεωργίας. “Το 2011, στον περιβάλλοντα χώρο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος, αγιάστηκε ο θεμέλιος λίθος ναού ο οποίος επρόκειτο να χτιστεί για τις ψυχές των Αμπχαζών και Οσεττών που...
24 Μαΐου, 2023 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2023 - 9:40

Γεωργία: Θεμελιώνεται ναός για τις ψυχές των νεκρών του πολέμου στην Αμπχαζία

Διαδώστε:
Γεωργία: Θεμελιώνεται ναός για τις ψυχές των νεκρών του πολέμου στην Αμπχαζία

Στην ανέγερση ναού εις μνήμην των ψυχών που χάθηκαν στον αδελφοκτόνο πόλεμο της περιόδου 1991-1993 καθώς και το 2008 στην Αμπχαζία προχωρά η Εκκλησία της Γεωργίας.

“Το 2011, στον περιβάλλοντα χώρο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος, αγιάστηκε ο θεμέλιος λίθος ναού ο οποίος επρόκειτο να χτιστεί για τις ψυχές των Αμπχαζών και Οσεττών που χάθηκαν στον πόλεμο έτσι ώστε να αποτελέσει σύμβολο ενότητας της χώρας μας. Ωστόσο οι εργασίες καθυστέρησαν”, αναφέρει σε μήνυμα του ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας.

“Ανήμερα της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Σίμωνα του Ζηλωτή (με το παλαιό εορτολόγιο 10/23 Μαΐου) , ανανεώνεται η θεμελίωση αυτού του Ιερού Ναού, ο οποίος θα είναι ρυθμού βασιλικής και θα έχει προστάτες τους Αγίους: Απόστολο Σίμωνα τον Ζηλωτή, Μάρτυρα Βασιλίσκο, Ιωάννη τον Χρυσόστομο” καθώς και σε τοπικούς Αγίους της Γεωργίας.

«Με τις προσευχές τους, ο Θεός να δώσει ειρήνη στα θύματα του αδερφοκτόνου πολέμου και να δώσει ειρήνη στα μέλη της οικογένειας και τους συγγενείς των νεκρών», υπογραμμίζει ο Προκαθήμενος της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

«Είθε ο Θεός να ευλογεί και να ενισχύει τον λαό μας που πέρασε πολλές κακουχίες, τους εκτοπισμένους από την Αμπχαζία, και κάθε άτομο που θα συμμετάσχει στην ανέγερση αυτού του ναού. Είθε ο Θεός να ευλογεί τους Αμπχάζιους, τους Οσεττίους και όλη τη Γεωργία», καταλήγει ο Μακαριώτατος.

Ο πόλεμος στην Αμπχαζία διεξήχθη μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων της Γεωργίας ως επί το πλείστον και των αυτονομιστικών δυνάμεων της Αμπχαζίας, των ένοπλων δυνάμεων της ρωσικής κυβέρνησης και των μαχητών του Βορείου Καυκάσου μεταξύ 1992 και 1993. Οι Γεωργιανοί, που ζούσαν στην Αμπχαζία πολέμησαν σε μεγάλο βαθμό στο πλευρό των γεωργιανών κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο πόλεμος επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη μετασοβιετική Γεωργία, η οποία υπέστη σημαντική οικονομική, ανθρώπινη και ψυχολογική ζημιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων