10/05/2020 10/05/2020 Στην Γεωργία, με λιτές εκδηλώσεις μνήμης λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τιμήθηκε η 75η επέτειος από την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την νίκη επί του Ναζισμού, το Σάββατο 9 Μαΐου 2020. Οι αιματηρές συγκρούσεις του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην χώρα καθώς έχασαν την ζωή τους περίπου...
10 Μαΐου, 2020 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2020 - 23:57

Γεωργία: Τίμησαν τα θύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Διαδώστε:
Γεωργία: Τίμησαν τα θύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Στην Γεωργία, με λιτές εκδηλώσεις μνήμης λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τιμήθηκε η 75η επέτειος από την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την νίκη επί του Ναζισμού, το Σάββατο 9 Μαΐου 2020. Οι αιματηρές συγκρούσεις του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην χώρα καθώς έχασαν την ζωή τους περίπου 300.000 Γεωργιανοί στρατιώτες.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Παραδοσιακά, το επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Τιφλίδα, όπου παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο επικεφαλής του Κέντρου Τύπου του Πατριαρχείου Γεωργίας Πρωθιερέας Ανδρέας Τζαγκμάϊτζε, για να τελέσει τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων.

Με αφορμή την επέτειο, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Γεωργίας δήλωσε:

“Δεν έχει απομείνει οικογένεια στη Γεωργία που δεν έχει επηρεαστεί από τα επακόλουθα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πάρα πολλοί άνθρωποι απεβίωσαν σε αυτόν τον πόλεμο και θυσιάστηκαν για να υπερασπιστούν την χώρα. Επομένως, αυτή την ημέρα θυμόμαστε όλους όσους πολέμησαν στον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή είναι η ιστορία μας και μια σημαντική περίοδος στην οικογένεια του καθενός από εμάς.”

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων