11/02/2021 12/02/2021 Το ανακοινωθέν των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, αναμένεται τελικά να δοθεί στην δημοσιότητα αύριο Παρασκευή 12/2, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας Πρωτοπρ. Ανδρέα Τζαγμάϊτζε. Ο λόγος της καθυστέρησης είναι ο μεγάλος αριθμός των ζητημάτων που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια...
11 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:26
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2021 - 2:13

ΓΕΩΡΓΙΑ: Την Παρασκευή οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
ΓΕΩΡΓΙΑ: Την Παρασκευή οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

Το ανακοινωθέν των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, αναμένεται τελικά να δοθεί στην δημοσιότητα αύριο Παρασκευή 12/2, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας Πρωτοπρ. Ανδρέα Τζαγμάϊτζε.

Ο λόγος της καθυστέρησης είναι ο μεγάλος αριθμός των ζητημάτων που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της Συνόδου, όπως ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πρωτοπρ. Ανδρέα Τζαγμάϊτζε, επικεφαλής του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας

 

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Γεωργίας συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πατριάρχου Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν, μεταξύ άλλων, τα ζητήματα του εμβολιασμού και της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ στην έρημο Γκαρέτζη, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Πατριαρχείου Γεωργίας μετά το πέρας της Συνόδου.

Επίσης, επισήμανε ότι υπήρξε σύγκλιση απόψεων από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου σχετικά με πολλές πτυχές αυτών των ζητημάτων.

«Υπήρξε συμφωνία από τα μέλη πάνω σε αρκετά ζητήματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε λίγες ώρες το Πατριαρχείο θα εκδώσει ανακοινωθέν που θα αναφέρεται σε όλες τις αποφάσεις της Συνόδου. Τα ζητήματα σχετίζονταν με την Μονή του Οσίου Δαυίδ και τον εμβολιασμό. Ορισμένα ζητήματα αξιολογήθηκαν από ηθική άποψη και όλα αυτά θα αναφέρονται στο ανακοινωθέν.», δήλωσε.

Ως γραμματέας της Ιεράς Συνόδου διορίστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέας (Γκβαζάβα).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατριαρχείο Γεωργίας: Σύνοδος για τη Μονή Οσίου Δαυίδ και τον εμβολιασμό

 

 

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων