25/05/2020 25/05/2020 Νόμο που επιτρέπει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας να να διεκδικήσει εκατοντάδες εκτάρια κρατικών δασών γύρω από εκκλησίες και μοναστήρια σε ολόκληρη τη χώρα, ψήφισε το κοινοβούλιο της Γεωργίας. Στην Εκκλησία θα παραχωρηθεί κυριότητα κάθε αγροτεμαχίου κατόπιν προσφυγής στην κυβέρνηση, ενώ αξίζειθ να σημειωθεί ότι η ρύθμιση αυτή αφορά μόνο την ορθόδοξη εκκλησία κι όχι...
25 Μαΐου, 2020 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2020 - 11:12

Γεωργία: Το κράτος παραχωρεί δάση στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Διαδώστε:
Γεωργία: Το κράτος παραχωρεί δάση στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Νόμο που επιτρέπει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας να να διεκδικήσει εκατοντάδες εκτάρια κρατικών δασών γύρω από εκκλησίες και μοναστήρια σε ολόκληρη τη χώρα, ψήφισε το κοινοβούλιο της Γεωργίας.

Στην Εκκλησία θα παραχωρηθεί κυριότητα κάθε αγροτεμαχίου κατόπιν προσφυγής στην κυβέρνηση, ενώ αξίζειθ να σημειωθεί ότι η ρύθμιση αυτή αφορά μόνο την ορθόδοξη εκκλησία κι όχι άλλες θρησκευτικές κοινότητες.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με τον νόμο αυτό δίνονται περισσότερες ευθύνες στην Εκκλησία, καθώς θα πρέπει να φροντίζει και να διαχειρίζεται με βιώσιμο τρόπο τα δάση τα οποία της ανήκουν.

“Ο κύριος στόχος αυτού του νομοσχεδίου είναι να προστατεύσουμε αυτούς τους σημαντικούς πόρους – το 40% της επικράτειάς μας – ακόμη καλύτερα” υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Περιβάλλοντος Νίνο Ταντιλασβίλι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων