07/01/2022 07/01/2022 Στους κινδύνους που εγκυμονούν στις μέρες μας εξαιτίας των προβλημάτων που έχει αναδείξει η πανδημία του κορωνοϊού καθώς και το γεγονός ότι το σημαντικότερο σε αυτή την προσπάθεια είναι να μην πέσουμε θύματα πνευματικού θανάτου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα που εορτάζονται με το παλαιό εορτολόγιο...
07 Ιανουαρίου, 2022 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2022 - 12:28

Γεωργίας: Να μην πέσουμε θύματα πνευματικού θανάτου

Διαδώστε:
Γεωργίας: Να μην πέσουμε θύματα πνευματικού θανάτου

Στους κινδύνους που εγκυμονούν στις μέρες μας εξαιτίας των προβλημάτων που έχει αναδείξει η πανδημία του κορωνοϊού καθώς και το γεγονός ότι το σημαντικότερο σε αυτή την προσπάθεια είναι να μην πέσουμε θύματα πνευματικού θανάτου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα που εορτάζονται με το παλαιό εορτολόγιο σήμερα.

“Ο καθένας μας έχει τον σταυρό του να σηκώσει, αλλά υπάρχουν και κοινές δοκιμασίες. Για παράδειγμα, σήμερα έχουμε την πανδημία. Ο κόσμος αποθαρρύνονταν από συνεχείς αρνητικές πληροφορίες, λουκέτα, θανάτους… Είναι αλήθεια ότι η θυσία είναι μεγάλη και η προσοχή είναι απολύτως απαραίτητη, αλλά δεν πρέπει να ενδίδουμε στην απόγνωση ή να φοβόμαστε. Πρέπει να μας ενδυναμώσει η πεποίθηση ότι ο θάνατος δεν σημαίνει το τέλος της ύπαρξης γιατί η ανθρώπινη ψυχή είναι αθάνατη. Το σημαντικό είναι να μην πέσουμε θύματα πνευματικού θανάτου, αιώνιου πόνου”, τονίζει.

Παράλληλα, ο Προκαθήμενος της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας καλεί να απομακρυνθούμε από τον εγωισμό που κυριαρχεί και να ζήσουμε σύμφωνα με τις εντολές του Θεού. “Μπορείτε να το κάνετε αυτό επίσης εάν βασίζεστε συνεχώς στον Κύριο και ενεργείτε σύμφωνα με τις εντολές Του. Αυτός ο δρόμος είναι ακανθώδης, αλλά συνοδεύεται από μια χαρά διαφορετική, που μπορεί εύκολα να ξεπεράσει όλες τις δοκιμασίες”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων