26/06/2020 26/06/2020 Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Πατριαρχικής Πνευματικής Ακαδημίας και Ιεροσπουδαστηρίου Τιφλίδας. Ο Πρύτανης της Ακαδημίας Πρωτοσύγκελλος Δρ. Γκιόργκι Σβιαντάτζε σημείωσε: “Η Ακαδημία πρέπει να αποτελεί παράδειγμα πειθαρχίας, συνειδητοποίησης, φιλοδοξίας για γνώση, ταπεινότητας, επιμέλειας και άλλων χριστιανικών αρετών”.  Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση:  Στις 26 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του επιστημονικού συμβουλίου στη...
26 Ιουνίου, 2020 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2020 - 23:25

“H Ακαδημία να αποτελεί παράδειγμα χριστιανικών αρετών”

Διαδώστε:
“H Ακαδημία να αποτελεί παράδειγμα χριστιανικών αρετών”

Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Πατριαρχικής Πνευματικής Ακαδημίας και Ιεροσπουδαστηρίου Τιφλίδας. Ο Πρύτανης της Ακαδημίας Πρωτοσύγκελλος Δρ. Γκιόργκι Σβιαντάτζε σημείωσε: “Η Ακαδημία πρέπει να αποτελεί παράδειγμα πειθαρχίας, συνειδητοποίησης, φιλοδοξίας για γνώση, ταπεινότητας, επιμέλειας και άλλων χριστιανικών αρετών”. 

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση: 

Στις 26 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του επιστημονικού συμβουλίου στη Θεολογική Ακαδημία και Σεμινάριο της Τιφλίδας, υπό την προεδρία του Πρωτοσύγκελλου Γεωργίου,(Zviadadze) Πρύτανη της Ακαδημίας, Διδάκτορα Θεολογίας και Φιλολογίας. Ο πρύτανης ευχαρίστησε τα μέλη του συμβουλίου και μίλησε για τον υψηλό επαγγελματισμό και την πνευματικότητα που πρέπει να χαρακτηρίζονται όλοι οι υπάλληλοι της Θεολογικής Ακαδημίας και Σεμιναρίου της Τιφλίδας.

Ο Πρωτοσύγκελλος Γεώργιος σημείωσε ότι η Θεολογική Ακαδημία και Σεμινάριο της Τιφλίδας πρέπει να αποτελεί παράδειγμα πειθαρχίας, συνειδητοποίησης, φιλοδοξίας για γνώση, ταπεινότητας, επιμέλειας και άλλων χριστιανικών αρετών. Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Πρύτανης μίλησε επίσης για την εξ αποστάσεως μάθηση, η οποία πραγματοποιείται με επιτυχία στην Θεολογική Ακαδημία και Σεμινάριο της Τιφλίδας. Παρά τη μετάβαση σε αυτόν τον τύπο διδασκαλίας, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του εξαμήνου, χωρίς διακοπή. Το Συμβούλιο συζήτησε το τρέχον επιστημονικό έργο στα τμήματα. Ο Πρύτανης σημείωσε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί σοβαρή επιστημονική εργασία στην Ακαδημία και ότι θα πρέπει να εκδοθούν πολλά εγχειρίδια, τα οποία θα συμβάλουν σημαντικά στην επαγγελματική ανάπτυξη των φοιτητών του σχετικού προφίλ.

Έκαναν ομιλίες οι Επικεφαλής των Τμημάτων:

Αρχιδιάκονος Δημήτριος (Davitashvili), Διδάκτωρ θεολογίας Επικεφαλής του Τμήματος Λειτουργίας και Ποιμαντικής Θεολογίας, κ. Edisher Chelidze, Διδάκτωρ Θεολογίας και Φιλολογίας, Καθηγητής, Επικεφαλής του Τμήματος Πατερολογίας και Δογματικής, Πρεσβύτερος Μάξιμος (Chanturiα), Διδάκτωρ Θεολογίας Επικεφαλής του Τμήματος Ιστορίας της Εκκλησίας και Ασκητικής), κ. Sergo Vardosanidze, Διδάκτωρ Θεολογίας και Ιστορίας, Καθηγητής, Επικεφαλής του Τμήματος Ιστορίας της Γεωργίας, κα Lela Khachidze, Διδάκτωρ Φιλολογίας, Επικεφαλής του Τμήματος Γεωργιανής Γλώσσας και λογοτεχνίας, κ. Yuri Mosidze, Διδάκτωρ Φιλολογίας, Επικεφαλής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών και άλλοι.

Τα μέλη του συμβουλίου ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του τρέχοντος επιστημονικού έργου στα τμήματα, τον κατάλογο των δημοσιευμένων βιβλιογραφιών και τα μελλοντικά σχέδια.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα είναι τα τμήματα Πατερικής και Δογματικής, Ιστορίας της Εκκλησίας και Ασκητικής, Ιστορίας της Εκκλησίας της Γεωργίας με τη δημοσιευμένη επιστημονική βιβλιογραφία.

Στη σύνοδο του Επιστημονικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε το πρόγραμμα των εισαγωγικών εξετάσεων για τις σχολές του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, το οποίο θα δημοσιευτεί στον επίσημο ιστότοπο της Θ.Α.Κ.Σ.Τ. και στο Facebook στο εγγύς μέλλον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων