16/12/2019 16/12/2019 Στον μεγάλο αγώνα τον οποίο δίνει η Εκκλησία της Γεωργίας στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας της χώρας, αλλά και στη σημασία της χορήγησης του αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Γεωργίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναφέρθηκε σε πρόσφατο κήρυγμα του ο Πατριάρχης κ.κ Ηλίας.  “Η Εκκλησία μας διατηρεί εδώ και αιώνες τώρα τη πολιτιστική και λογοτεχνική κληρονομιά...
16 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2019 - 11:01

Η αναφορά του Πατριάρχη Γεωργίας στο Οικ. Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Η αναφορά του Πατριάρχη Γεωργίας στο Οικ. Πατριαρχείο

Στον μεγάλο αγώνα τον οποίο δίνει η Εκκλησία της Γεωργίας στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας της χώρας, αλλά και στη σημασία της χορήγησης του αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Γεωργίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναφέρθηκε σε πρόσφατο κήρυγμα του ο Πατριάρχης κ.κ Ηλίας. 

“Η Εκκλησία μας διατηρεί εδώ και αιώνες τώρα τη πολιτιστική και λογοτεχνική κληρονομιά της χώρας μας. Η αναγνώριση αυτή προς το ρόλο της Εκκλησίας εδώ στη Γεωργίας, ήρθε και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης το οποίο με τις ενέργειες και την ευλογία του τότε Οικουμενικού Πατριάρχη Δημητρίου, ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη. Δεν θα γνωρίζαμε ποιος θα ήταν ο ρόλος της Εκκλησίας μας αν δεν είχαμε λάβει αυτή την αυτοκεφαλία. Σήμερα με πολύ δουλειά όλοι μας αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των θυσιών που έχει κάνει ο λαός μας όλα αυτά τα χρόνια” σημείωσε χαρακτηριστικά. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων