05/06/2019 05/06/2019 Συνεδριάζει τις επόμενες ημέρες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Γεωργίας και σύμφωνα με δημοσιεύματα του γεωργιανού Τύπου, υπάρχουν έντονες πιέσεις από πλευράς Ιεραρχών να μελετήσει το θέμα της αναγνώρισης της νέας αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα είχε συζητηθεί κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου...
05 Ιουνίου, 2019 - 8:12

Η Εκκλησία της Γεωργίας μελετά το Ουκρανικό ζήτημα

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Γεωργίας μελετά το Ουκρανικό ζήτημα

Συνεδριάζει τις επόμενες ημέρες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Γεωργίας και σύμφωνα με δημοσιεύματα του γεωργιανού Τύπου, υπάρχουν έντονες πιέσεις από πλευράς Ιεραρχών να μελετήσει το θέμα της αναγνώρισης της νέας αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα είχε συζητηθεί κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος κι άλλοι Ιεράρχες του Φαναρίου με τον Πατριάρχη Γεωργίας στη Τιφλίδα.
Τονίζεται επίσης, ότι ο ρόλος της Γεωργίας στην διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης έχει αποδυναμώσει ουσιαστικά την επηροή της Μόσχας στην χώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων