08/05/2024 08/05/2024 Στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κάχι της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, στην περιοχή του Χερέτι, τιμήθηκε από γεωργιανούς, κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία, ο Μεγαλομάρτυρας Τροπαιοφόρος Άγιος.  Της γεωργιανής αντιπροσωπείας προέστη ο Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Ταο – Κλαρτζέτι κ. Θεόδωρος, προσωρινός τοποτηρητής της επαρχίας Νεκρέσι και της επαρχίας Χορνανπούτζι και Ερέτη. Ο...
08 Μαΐου, 2024 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2024 - 10:33

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο ιστορικό Χερέτι

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο ιστορικό Χερέτι

Στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κάχι της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, στην περιοχή του Χερέτι, τιμήθηκε από γεωργιανούς, κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία, ο Μεγαλομάρτυρας Τροπαιοφόρος Άγιος. 

Της γεωργιανής αντιπροσωπείας προέστη ο Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Ταο – Κλαρτζέτι κ. Θεόδωρος, προσωρινός τοποτηρητής της επαρχίας Νεκρέσι και της επαρχίας Χορνανπούτζι και Ερέτη.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην οποία παρέστη και ο προϊστάμενος της Κρατικής Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων, Ζάζα Βασακμάτζε.

Ο Μητροπολίτης κ. Θεόδωρος μιλώντας στο εκκλησίασμα μετέφερε τις πατρικές αναστάσιμες ευχές του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Γεωργίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει ο ιερός αυτός τόπος για τους γεωργιανούς και ζήτησε τις πρεσβείες του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου για την ενίσχυση του λαού του Θεού.

“Λόγω των μεγάλων θαυμάτων που γίνονται εδώ, τόσο οι Χριστιανοί όσο και οι Μουσουλμάνοι που ζουν στο Καχέτι έρχονται να προσευχηθούν στις γιορτές. Παρά την κακοκαιρία, το ίδιο ήταν και φέτος”, αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε τόσο τις αρχές της Γεωργίας όσο και του Αζερμπαϊτζάν για το γεγονός ότι εξασφάλισαν τις απαιτούμενες άδειες για να λειτουργήσει ανήμερα της εορτής του ναός του Αγίου Γεωργίου.

Ακολούθησε επίσκεψη στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κουρούχ όπου αναπέμφθηκε δέηση. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων