16/07/2022 16/07/2022 Τις ευχές του με αφορμή την Gergetoba (Ημέρα Αγάπης), την αρχαιότερη χριστιανική γιορτή στη Γεωργία, έστειλε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας.  “Εύχομαι σε όλους για τη Gergetoba – τη γιορτή της αγάπης. Αυτή η γιορτή αναβίωσε πριν από 40 χρόνια και χαίρομαι που ο κόσμος την έχει καταλάβει και την έχει αγαπήσει. Είθε η Αγία...
16 Ιουλίου, 2022 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2022 - 16:09

Η ευχή του Πατριάρχη Γεωργίας για την Ημέρα Αγάπης

Διαδώστε:
Η ευχή του Πατριάρχη Γεωργίας για την Ημέρα Αγάπης

Τις ευχές του με αφορμή την Gergetoba (Ημέρα Αγάπης), την αρχαιότερη χριστιανική γιορτή στη Γεωργία, έστειλε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας. 

“Εύχομαι σε όλους για τη Gergetoba – τη γιορτή της αγάπης. Αυτή η γιορτή αναβίωσε πριν από 40 χρόνια και χαίρομαι που ο κόσμος την έχει καταλάβει και την έχει αγαπήσει. Είθε η Αγία Τριάδα να σας ευλογεί και να ευλογεί εσάς και όλη τη Γεωργία με ειρήνη και αγάπη, Αμήν!”, αναφέρει το μήνυμα του Προκαθημένου της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Η γιορτή είχε ξεχαστεί για πολλά χρόνια ώσπου την αναβίωσε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’.  Στη Γεωργία υπάρχουν δύο Μέρες Αγάπης. Η κοσμική, που γιορτάζεται στις 15 Απριλίου, καθώς και η θρησκευτική, που γιορτάζεται στις 16 Ιουλίου και εξυμνεί τη χριστιανική αγάπη. Αυτή η εορτή γίνεται παραδοσιακά στον Ιερό Ναό της Τριάδας της Γεργέτης. Ο ναός χτίστηκε τον 14ο αιώνα, αλλά η λειτουργία απαγορεύτηκε από το σοβιετικό καθεστώς. Το 1980 ο ναός επιστράφηκε στη Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων