30/05/2022 30/05/2022 Μέσω κοινών προσπαθειών από πλευράς του Γεωργιανού πρωθυπουργού Ηρακλή Γκαριμπασβίλι και του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία, στη Γεωργία παραχωρήθηκε έκταση 4.000 τ.μ., 15-20 μέτρα μακριά από τον Ιορδάνη ποταμό. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Ο Γεωργιανός Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του στον Βασιλιά της Ιορδανίας και στον Πρίγκηπα Γκάζι για αυτή τη σημαντική απόφαση, επισημαίνοντας...
30 Μαΐου, 2022 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2022 - 15:50

Η Γεωργία απέκτησε γη κοντά στον Ιορδάνη

Διαδώστε:
Η Γεωργία απέκτησε γη κοντά στον Ιορδάνη

Μέσω κοινών προσπαθειών από πλευράς του Γεωργιανού πρωθυπουργού Ηρακλή Γκαριμπασβίλι και του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία, στη Γεωργία παραχωρήθηκε έκταση 4.000 τ.μ., 15-20 μέτρα μακριά από τον Ιορδάνη ποταμό.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ο Γεωργιανός Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του στον Βασιλιά της Ιορδανίας και στον Πρίγκηπα Γκάζι για αυτή τη σημαντική απόφαση, επισημαίνοντας την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της Γεωργίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας. Σύμφωνα με τον κ. Γκαριμπασβίλι αυτή η ενέργεια είναι τεράστιας σημασίας, αφού η Γεωργία επιστρέφει στους Αγίους Τόπους 300 χρόνια μετά.

«Σήμερα,  μεταβιβάστηκε επίσημα σε εμάς ένα κομμάτι γης, όπου θα χτίσουμε ένα κέντρο γεωργιανού πολιτισμού. Αυτή είναι μια μέρα που όλοι οι Γεωργιανοί ονειρευόμασταν, γιατί  επιστρέφουμε στους Αγίους Τόπους μετά από 300 χρόνια απουσίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας στον Τύπο.

Ο κ. Γκαριμπασβίλι μαζί με τον Πρίγκιπα Γκάζι συμμετείχαν στην επίσημη τελετή μεταφοράς  ενός τεμαχίου γης από την περιοχή στη Γεωργία, ενώ ο Πρωθυπουργός έκανε σήμερα τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πέτρας με τις υπογραφές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία και του ιδίου για το γεγονός.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης μίλησε για την αποφασιστική συμβολή του πρίγκιπα Γκάζι στην τελική απόφαση, γεγονός που η Γεωργία εκτιμά βαθύτατα:

«Επιτρέψτε μου να επαναλάβω την τεράστια συνεισφορά του Βασιλιά Αμπντάλα Β’, του Πρίγκιπα Γκάζι, του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, του Πατριάρχη μας και της κυβέρνησής μας. Όλοι έχουμε εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσουμε το σημερινό ιστορικό γεγονός που παρακολουθούμε τώρα. Για άλλη μια φορά, συγχαίρω κάθε Γεωργιανό, κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό, για αυτό το μεγάλο επίτευγμα και εκφράζω για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μου στον Βασιλιά της Ιορδανίας και σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτόν τον σκοπό. Όσον αφορά την ιδέα μας, θα ξεκινήσουμε ενεργό δράση και θα ασχοληθούν το Πατριαρχείο και το Εθνικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού θα λάβει τις απαραίτητες οδηγίες, ώστε να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε και το concept θα οριστικοποιηθεί πολύ σύντομα. Θέλω να αρχίσουμε να χτίζουμε πολύ σύντομα. Και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η ιδέα θα συμφωνηθεί έγκαιρα. Φυσικά, θα παρουσιάσουμε αυτό το έργο στο κοινό».

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας επέδωσε το παράσημο του Χρυσόμαλλου Δέρατος στον Βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας και μετέφερε τον χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας.

Ένα γεωργιανό πολιτιστικό κέντρο 4.000 τετραγωνικών μέτρων θα δημιουργηθεί από την κυβέρνηση της Γεωργίας κοντά στον ποταμό Ιορδάνη. Θα είναι το πρώτο επίσημα παραδοθέν μέρος για Γεωργιανούς στην εποχή μας στους Αγίους Τόπους. Εδώ θα εκτεθούν αντίγραφα υλικών που διατηρούνται σε αρχεία και ιστορικές πηγές και σχετίζονται με τους Αγίους Τόπους και θα δημιουργηθεί ένα κατάλληλο περιβάλλον για τους προσκυνητές, καθώς και για τους Γεωργιανούς στο Ισραήλ και την Ιορδανία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων