12/05/2022 12/05/2022 Στους εορτασμούς του Πατριαρχείου Γεωργίας, που αναμιμνήσκεται σήμερα την άφιξη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στη Γεωργία (12 Μαΐου), συμμετείχε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ηρακλής Γκαριμπασβίλι. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Οι αξίες του Ευαγγελίου έχουν καθορίσει την ταυτότητα, την ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτεία και τον τρόπο ζωής μας. Αυτές οι αξίες διαμόρφωσαν τα...
12 Μαΐου, 2022 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2022 - 19:11

Η Γεωργία τιμά σήμερα τον ιδρυτή της Εκκλησίας της Άγιο Ανδρέα

Διαδώστε:
Η Γεωργία τιμά σήμερα τον ιδρυτή της Εκκλησίας της Άγιο Ανδρέα

Στους εορτασμούς του Πατριαρχείου Γεωργίας, που αναμιμνήσκεται σήμερα την άφιξη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στη Γεωργία (12 Μαΐου), συμμετείχε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ηρακλής Γκαριμπασβίλι.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Οι αξίες του Ευαγγελίου έχουν καθορίσει την ταυτότητα, την ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτεία και τον τρόπο ζωής μας. Αυτές οι αξίες διαμόρφωσαν τα πολιτικά ιδανικά της δημοκρατίας, της ανθρώπινης ελευθερίας, της ειρήνης και της ευημερίας και αποτέλεσαν τη βάση του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.

Σήμερα, που η Γεωργία στην ιστορία της είναι τόσο κοντά στον στόχο της πολιτισμικής επιλογής της επιστροφής στην οικογένεια των ελεύθερων εθνών της Ευρώπης, οι πνευματικές και εθνικές αξίες που διαμορφώθηκαν στο πέρασμα των αιώνων μας ενισχύουν και πιστεύω ότι θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας μας».

Η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την ημέρα του ιδρυτή της, Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου.

Η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του δύο φορές το χρόνο. Η 12η Μαΐου σηματοδοτεί την ημέρα άφιξης του Αγίου Ανδρέα στη Γεωργία και είναι επίσημη αργία στη χώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων