06/05/2019 06/05/2019 Την μνήμη του Αγιου Γεωργίου, προστάτη Άγιό της, τιμά σήμερα η Γεωργία. Ο Επίσκοπος Σενάκι καί Τσχορότκου, “τοποτηρητής” και “σύνθρονος” του Πατριάρχη της Γεωργίας, κ. Σιό, μετά τη τέλεση της θείας λειτουργίας, μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχη Γεωργίας, κ.κ. Ηλία και μίλησε για τη σημασία της σημερινής γιορτής. “Σήμερα είναι...
06 Μαΐου, 2019 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2019 - 13:26

Η Γεωργία τιμά τον προστάτη της Άγιο Γεώργιο

Διαδώστε:
Η Γεωργία τιμά τον προστάτη της Άγιο Γεώργιο

Την μνήμη του Αγιου Γεωργίου, προστάτη Άγιό της, τιμά σήμερα η Γεωργία.
Ο Επίσκοπος Σενάκι καί Τσχορότκου, “τοποτηρητής” και “σύνθρονος” του Πατριάρχη της Γεωργίας, κ. Σιό, μετά τη τέλεση της θείας λειτουργίας, μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχη Γεωργίας, κ.κ. Ηλία και μίλησε για τη σημασία της σημερινής γιορτής.

“Σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα. Ο Άγιος Γιώργης είναι προστάτης των Γεωργιανών, διότι πάντα είχαμε μια άνιση μάχη στην ιστορία. Σε αυτή την άνιση μάχη, με τη βοήθεια του Θεού και του Αγίου Γεωργίου, οι στρατιώτες μας βγήκαν νικητές σε πολλές περιπτώσεις
Ο πνευματικός αγώνας είναι επίσης άνισος. Ο Άγιος Γεώργιος μας ενθαρρύνει να νικήσουμε το κακό, όπως εκείνος σκότωσε το δράκο.

Σύμφωνα με τον κ. Σιό, κάθε άνθρωπος έχει και την άλλη του πλευρά: “Υπάρχει μια άλλη πλευρά, αυτή του κακού. Είναι η νεκρή φύση μας, είναι τα κακά πνεύματα” τόνισε προσθέτοντας ότι η ζωή του Αγίου Γεωργίου αποτελεί το κάλεσμα να πολεμήσουμε εναντίον του κακού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων