03/08/2022 03/08/2022 Επίσκεψη στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία πραγματοποίησε χθες, 2 Αυγούστου, η Πρόεδρος της χώρας, Σαλώμη Ζαραμπισβίλι, με αφορμή την εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου (με το παλαιό ημερολόγιο).  Η Πρόεδρος συνεχάρη τον Πατριάρχη για την ονομαστική του εορτή. Ακολούθως, αναφέρθηκε στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Βατικανό και στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία του...
03 Αυγούστου, 2022 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2022 - 8:48

Η Πρόεδρος της Γεωργίας στον Πατριάρχη και στην εξόδιο των θυμάτων της τραγωδίας

Διαδώστε:
Η Πρόεδρος της Γεωργίας στον Πατριάρχη και στην εξόδιο των θυμάτων της τραγωδίας

Επίσκεψη στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία πραγματοποίησε χθες, 2 Αυγούστου, η Πρόεδρος της χώρας, Σαλώμη Ζαραμπισβίλι, με αφορμή την εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου (με το παλαιό ημερολόγιο).  Η Πρόεδρος συνεχάρη τον Πατριάρχη για την ονομαστική του εορτή. Ακολούθως, αναφέρθηκε στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Βατικανό και στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της παρουσίασης της γεωργιανής κουλτούρας σε υψηλό επίπεδο.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Παράλληλα, εξέφρασε τη θλίψη της για την τραγωδία στο Γκουνταούρι και το δυστύχημα στο οποίο βρήκε τον θάνατο ο μακαριστός Επίσκοπος Σαμτάβι και Κάσπι κυρός Δαμιανός.
Την ίδια μέρα, η Πρόεδρος παραβρέθηκε στην κηδεία των θυμάτων, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Τυφλίδα. Την εξόδιο ακολουθία για τους 8 θανόντες της πτώσης του ελικοπτέρου στο Γκουνταούρι τέλεσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σενάκι και Τσχορότσκου κ. Σιό και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κουταΐσι και Γκαενάτι κ. Ιωάννης.
Σημειωτέον ότι στην εξόδιο παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ηρακλής Γκαριμπασβίλι, ο Πρόεδρος της Βουλής, μέλη της Βουλής, πολιτικοί, κλήρος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και λαός.
Στο τέλος ο Μητροπολίτης Σενάκι, σύνθρονος του Πατριάρχη Γεωργίας, μετέφερε στις οικογένειες τα συλλυπητήρια και τις ευχές του Μακαριωτάτου.
Πηγή: საქართველოს საპატრიარქოს საზოგადოებასთან ურთიერთობის სამსახური

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων