04/11/2019 04/11/2019 «Δεν θα κηρύξω σήμερα. Η θλίψη έχει ενωθεί μαζί μας και με τον Θεό. Φροντίστε την πατρίδα και την εκκλησία. Αυτή είναι η δύναμη του γεωργιανού έθνους» με αυτά τα λόγια έκλεισε την Θεία Λειτουργία χθες ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας , με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που ταλανίζουν την γεωργιανή εκκλησία. «Είμαι ευγνώμων...
04 Νοεμβρίου, 2019 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2019 - 12:49

Η θλίψη του Πατριάρχη Γεωργίας

Διαδώστε:
Η θλίψη του Πατριάρχη Γεωργίας

«Δεν θα κηρύξω σήμερα. Η θλίψη έχει ενωθεί μαζί μας και με τον Θεό. Φροντίστε την πατρίδα και την εκκλησία. Αυτή είναι η δύναμη του γεωργιανού έθνους» με αυτά τα λόγια έκλεισε την Θεία Λειτουργία χθες ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας , με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που ταλανίζουν την γεωργιανή εκκλησία.

«Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή σας. Με υποστήριξαν επίσης εκπρόσωποι άλλων θρησκειών, συμπεριλαμβανομένων μουσουλμάνων και άλλων» υπογράμμισε και κατέληξε:  «Ο Θεός να σας ευλογεί,  να σας χαρίζει χαρά. Ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειές σας και τα παιδιά σας».

Μετά την Θεία Λειτουργία η Πρόεδρος της χώρας, Σαλόμε Ζουραμπισβίλι εξέφρασε την υποστήριξή  της στον Πατριάρχη και την Ιεραρχία, ενώ αναφερόμενη στις κατηγορίες του πρώην Επισκόπου Τσκονδίδι κ. Πέτρου υπογράμμισε:

“Ήταν μια προσβολή στο έθνος, προσβολή των πολιτιστικών μας παραδόσεων, προσβολή της ιστορίας, η οποία αποτελεί το θεμέλιο της ανεξαρτησίας μας. Έτσι ήρθα σήμερα για να δείξω την υποστήριξή μου στον Πατριάρχη ”

 


 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων