05/01/2022 05/01/2022 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β’, από το 2000 και μετά, κάθε χρόνο ανήμερα των Χριστουγέννων (7 Ιανουαρίου με το παλαιό εορτολόγιο) διοργανώνεται η παραδοσιακή τελετουργική πομπή «Αλληλούια», που αναβίωσε μετά την πτώση του κομμουνισμού τόσο στην Τιφλίδα όσο και σε ολόκληρη τη Γεωργία έπειτα από πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα...
05 Ιανουαρίου, 2022 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2022 - 16:01

Η Χριστουγεννιάτικη πομπή «Αλληλούια» στη Γεωργία

Διαδώστε:
Η Χριστουγεννιάτικη πομπή «Αλληλούια» στη Γεωργία

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β’, από το 2000 και μετά, κάθε χρόνο ανήμερα των Χριστουγέννων (7 Ιανουαρίου με το παλαιό εορτολόγιο) διοργανώνεται η παραδοσιακή τελετουργική πομπή «Αλληλούια», που αναβίωσε μετά την πτώση του κομμουνισμού τόσο στην Τιφλίδα όσο και σε ολόκληρη τη Γεωργία έπειτα από πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Κατά τη διάρκειά της θα συλλέγονται – όπως κάθε χρόνο – σε ανάμνηση των δώρων, που έκαναν οι τρεις Μάγοι στον Χριστό- δώρα, ρούχα, παιχνίδια και κεράσματα, τα οποία θα διανεμηθούν σε άστεγους, ορφανοτροφεία, γηροκομεία και σωφρονιστικά ιδρύματα.

Η γιορτή αυτή θα πραγματοποιηθεί και φέτος, χωρίς όμως τη συμμετοχή του κόσμου στην πομπή, λόγω πλήρους συμμόρφωσης στους κανονισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Ειδικότερα, οι κληρικοί θα ευλογήσουν τον πληθυσμό με αγιασμό από τα αυτοκίνητα με τα οποία θα συμμετάσχουν στην πομπή, ενώ θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και καντάδες.

Η πομπή θα ξεκινήσει στις 7 Ιανουαρίου στις 14:00 από την Πλατεία Πρώτης Δημοκρατίας και θα τελειώσει στις 4 μ.μ. με δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Δωρεές μπορούν να γίνουν ανήμερα των Χριστουγέννων, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στην Πλατεία Δημοκρατίας και στο Κέντρο Νεότητας του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας.

Σκοπός του Πατριαρχείου Γεωργίας είναι μαζί με το ποίμνιό του να φέρει δώρα και χαρά για το Νέο Έτος 2022 πρώτα και κύρια στους ανθρώπους που χρειάζονται τη μεγαλύτερη υποστήριξη.

Φωτογραφίες αρχείου: agenda.ge, georgianjournal.ge

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων