10/08/2019 10/08/2019 Η Εθνική Υπηρεσία Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γεωργίας αξιολογεί τη συνεχιζόμενη διαδικασία αποκατάστασης του δαπέδου στο Καθολικό της Μονής Κιντσβίσι, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία τοπικών εκκλησιαστικών προσώπων. Ο Οργανισμός τονίζει ότι τα έργα, που πραγματοποιούνται αγνοώντας τις μεθοδολογίες αποκατάστασης, έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές της προστασίας των μνημείων. βλάπτουν τις εθνικές αξίες και...
10 Αυγούστου, 2019 - 21:41

Η Υπηρεσία Πολιτιστικής Κληρονομιάς κρίνει παράνομες τις εργασίες σε ναό στη Γεωργία

Διαδώστε:
Η Υπηρεσία Πολιτιστικής Κληρονομιάς κρίνει παράνομες τις εργασίες σε ναό στη Γεωργία

Η Εθνική Υπηρεσία Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γεωργίας αξιολογεί τη συνεχιζόμενη διαδικασία αποκατάστασης του δαπέδου στο Καθολικό της Μονής Κιντσβίσι, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία τοπικών εκκλησιαστικών προσώπων.

Ο Οργανισμός τονίζει ότι τα έργα, που πραγματοποιούνται αγνοώντας τις μεθοδολογίες αποκατάστασης, έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές της προστασίας των μνημείων. βλάπτουν τις εθνικές αξίες και την πολιτιστική κληρονομιά.

Τα έργα χαρακτηρίστηκαν επίσης ως παράνομα από το Πατριαρχείο της Γεωργίας.

Το πέτρινο δάπεδο της δεκαετίας του 1970 αντικαθίσταται από τα μαρμάρινα πλακάκια που παραβιάζουν σκληρά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του εσωτερικού καθώς και τις εικόνες του 13ου αιώνα που σώζονται στην εκκλησία.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων