25/08/2023 26/08/2023 Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας υποδέχθηκε την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 στην Πατριαρχική κατοικία, την Υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Χάτζα Λαμπίμπ στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη χώρα. Το Πατριαρχείο Γεωργίας εκπροσώπησαν οι Μητροπολίτες Αχαλτσίχε και Ταο-Κλαρτζέτι κ. Θεόδωρος, Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέας και άλλοι κληρικοί. Επίσης στη συνάντηση παρέστη ο Πρέσβης της...
25 Αυγούστου, 2023 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2023 - 3:39

Η Υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου στο Πατριαρχείο Γεωργίας

Διαδώστε:
Η Υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου στο Πατριαρχείο Γεωργίας

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας υποδέχθηκε την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 στην Πατριαρχική κατοικία, την Υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Χάτζα Λαμπίμπ στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη χώρα.

Το Πατριαρχείο Γεωργίας εκπροσώπησαν οι Μητροπολίτες Αχαλτσίχε και Ταο-Κλαρτζέτι κ. Θεόδωρος, Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέας και άλλοι κληρικοί.

Επίσης στη συνάντηση παρέστη ο Πρέσβης της Γεωργίας στο Βέλγιο κ. Βάχταγκ Μακχαρομπλισβίλι.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις των δύο χωρών, ο ρόλος που διαδραματίζει η Εκκλησία στην κοινωνία της Γεωργίας, καθώς και η προοπτική ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκ μέρους του Πατριαρχείου Γεωργίας, ο Μητροπολίτης κ. Θεόδωρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις Βελγικές αρχές για την παροχή διευκολύνσεων προς την Γεωργιανή Ομογένεια του Βελγίου.

Η κα Λαμπίμπ ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας για την ενδιαφέρουσα συνομιλία και απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθούν το Βέλγιο στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων