06/11/2021 06/11/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr «Ο ρόλος των κληρικών στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού» ήταν το κεντρικό θέμα του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Γκόρι της Γεωργίας το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου 2021 με την συμμετοχή εκπροσώπων από το Πατριαρχείο Γεωργίας. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Πατριαρχείο Γεωργίας με την υποστήριξη του τοπικού Γραφείου...
06 Νοεμβρίου, 2021 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2021 - 21:42

Μέριμνα του Πατριαρχείου Γεωργίας και της UNICEF για το παιδί

Διαδώστε:
Μέριμνα του Πατριαρχείου Γεωργίας και της UNICEF για το παιδί
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

«Ο ρόλος των κληρικών στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού» ήταν το κεντρικό θέμα του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Γκόρι της Γεωργίας το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου 2021 με την συμμετοχή εκπροσώπων από το Πατριαρχείο Γεωργίας.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Πατριαρχείο Γεωργίας με την υποστήριξη του τοπικού Γραφείου της UNICEF και φιλοξενήθηκε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γκόρι και Ατένι.

Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέας (Γβαζάβα), κληρικοί από τις Ιερές Επισκοπές Σαμτάβι και Κάσπι, Σουράμι και Χασούρι, καθώς και εκπρόσωποι του Γραφείου της UNICEF στην Γεωργία.

Επίκεντρο των εργασιών ήταν τα προβλήματα και οι προκλήσεις των παιδιών και της νεολαίας στην σύγχρονη κοινωνία και ο ρόλος που διαδραματίζει η Εκκλησία στην αντιμετώπιση τους.

Στο συνέδριο έγινε εκτενής αναφορά σχετικά με την διαπίστωση ότι η Εκκλησία οφείλει να επικεντρώνεται προς αυτή την κατεύθυνση και να φροντίζει την νέα γενιά προωθώντας τις αξίες και τις αρετές του πνευματικού και υγιεινού τρόπου ζωής.

Επίσης, συζητήθηκαν οι μηχανισμοί προστασίας του παιδιού που περιλαμβάνονται στην Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στον Κώδικα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Γεωργία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων