08/05/2020 08/05/2020 Ιδιαίτερα δραστήριες και με έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση είναι οι μοναχές από ένα μικρό χωριό της Γεωργίας, το Μιρζάανι. Στο πλήρως οργανωμένο εργαστήριο ραπτικής που έχουν οργανώσει στην Ιερά Μονή Kviratskhovloba, προχώρησαν στην μαζική παραγωγή χιλιάδων μασκών. Οι μάσκες παραδόθηκαν στις τοπικές αρχές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα διανεμηθούν στους ανθρώπους που κινδυνεύουν, στο...
08 Μαΐου, 2020 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2020 - 12:26

Μοναχές ράβουν χιλιάδες μάσκες στη Γεωργία

Διαδώστε:
Μοναχές ράβουν χιλιάδες μάσκες στη Γεωργία

Ιδιαίτερα δραστήριες και με έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση είναι οι μοναχές από ένα μικρό χωριό της Γεωργίας, το Μιρζάανι.
Στο πλήρως οργανωμένο εργαστήριο ραπτικής που έχουν οργανώσει στην Ιερά Μονή Kviratskhovloba, προχώρησαν στην μαζική παραγωγή χιλιάδων μασκών.
Οι μάσκες παραδόθηκαν στις τοπικές αρχές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα διανεμηθούν στους ανθρώπους που κινδυνεύουν, στο ιατρικό προσωπικό και σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης της πανδημίας.
«Λόγω της κατάστασης της κρίσης, αποφασίσαμε να παράγουμε ιατρικές μάσκες», δήλωσε στο GeorgiaToday μία μοναχή προσθέτοντας: “Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για μάσκες και πολύ μικρή προσφορά, όχι μόνο στον δήμό μας, αλλά και σε όλη τη χώρα. Δεδομένης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να τις αγοράσουν. Το εργαστήρι μας παρήγαγε 5000 μάσκες εντός 10 ημερών”
Η μικρή αυτή μονάδα λειτουργεί επίσης για να ενδυναμώσει τις γυναίκες της περιοχής, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μάθουν παραδοσιακές τέχνες . Μαθαίνουν να κεντούν, να ράβουν, να επεξεργάζονται τσόχες και να κάνουν διάφορα χειροποίητα αναμνηστικά στο εργαστήριο .
ΓΙα το μεγάλο αυτό έργο της η Μονή έχει κερδίσει αρκετές φορές επιδότηση από τη Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχιας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων