06/02/2019 06/02/2019 Ο Νότια Οσσετία απελευθέρωσε έναν Γεωργιανό ιερέα, ο οποίος κρατήθηκε για παραβίαση των συνόρων της τη  Δευτέρα, δήλωσε η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας της Γεωργίας. Σύμφωνα με αναφορές των γεωργιανών μέσων τη Δευτέρα, ο ιερέας Δαβίδ Ντουργκσισβίλι συνελήφθη στα περίχωρα του χωριού Νικόζι, κοντά στα αμφισβητούμενα σύνορα με την Νότια Οσετία. Οι αρχές της Γεωργίας θεωρούν...
06 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2019 - 9:56

Νότια Οσσετία: Απελευθερώθηκε ο Γεωργιανός Ιερέας

Διαδώστε:
Νότια Οσσετία: Απελευθερώθηκε ο Γεωργιανός Ιερέας

Ο Νότια Οσσετία απελευθέρωσε έναν Γεωργιανό ιερέα, ο οποίος κρατήθηκε για παραβίαση των συνόρων της τη  Δευτέρα, δήλωσε η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας της Γεωργίας.

Σύμφωνα με αναφορές των γεωργιανών μέσων τη Δευτέρα, ο ιερέας Δαβίδ Ντουργκσισβίλι συνελήφθη στα περίχωρα του χωριού Νικόζι, κοντά στα αμφισβητούμενα σύνορα με την Νότια Οσετία. Οι αρχές της Γεωργίας θεωρούν ότι συλλήψεις ανθρώπων με την κατηγορία παραβίασης των συνόρων, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Η Νότια Οσσετία, ή απλά Οσσετία, είναι μια αυτοανακηρυγμένη δημοκρατία μέσα στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Γεωργίας. Αν και αυτή η πρώην σοβιετική αυτόνομη περιφέρεια διακήρυξε την ανεξαρτησία της κι έχει έναν ντε φάκτο έλεγχο σε ένα σημαντικό μέρος της περιφέρειας, ο διαχωρισμός της από τη Γεωργία δεν έχει αναγνωριστεί από καμία μεγάλη χώρα, με εξαίρεση τη Ρωσία, τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα και τη Ναουρού και θεωρείται μέρος της χώρας της Γεωργίας. Η Γεωργία δεν αναγνωρίζει τη Νότια Οσσετία ως διαφορετική κρατική οντότητα ή αυτόνομη περιοχή, αλλά αναφέρεται σε αυτήν είτε με το μεσαιωνικό όνομα Σαματσάμπλο, είτε, πιο πρόσφατα, Τσχινβάλι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων