03/06/2023 03/06/2023 Επίσκεψη στην καθέδρα του Πατριαρχείου Γεωργίας στην Τιφλίδα πραγματοποίησε την Παρασκευή 2 Iουνίου 2023 ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ουγγαρίας Ζολτ Σέμιεν, συνοδευόμενος από τη συζύγο και συνέργατες του. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Σέμιεν είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου παρουσία της Πρέσβεως της Ουγγαρίας στη Γεωργία Άννα Μαρία Σίκο. Εκ μέρους του...
03 Ιουνίου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2023 - 21:38

O Αντιπρόεδρος της Ουγγρικής Κυβέρνησης στο Πατριαρχείο Γεωργίας

Διαδώστε:
O Αντιπρόεδρος της Ουγγρικής Κυβέρνησης στο Πατριαρχείο Γεωργίας

Επίσκεψη στην καθέδρα του Πατριαρχείου Γεωργίας στην Τιφλίδα πραγματοποίησε την Παρασκευή 2 Iουνίου 2023 ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ουγγαρίας Ζολτ Σέμιεν, συνοδευόμενος από τη συζύγο και συνέργατες του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Σέμιεν είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου παρουσία της Πρέσβεως της Ουγγαρίας στη Γεωργία Άννα Μαρία Σίκο.

Εκ μέρους του Πατριαρχείου Γεωργίας στη συνάντηση παρέστησαν ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Υποθέσεων Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Ταο-Κλαρτζέτι κ. Θεόδωρος, ο Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέας, ο Πρύτανης της Πατριαρχικής Πνευματικής Ακαδημίας Τιφλίδας, Πρωτοπρεβύτερος Γκιόργκι Ζβιαντάτζε και ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας, Πρωτοπρεβύτερος Ανδρέας Τζαγμάϊτζε.

Ο κ. Σέμιεν ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να επισκέπτεται μια χώρα με αρχαίο Χριστιανικό πολιτισμό ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία της συνάντησης με τους κληρικούς του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Επίσης επισήμανε ότι η η Ουγγαρία, όπως και η Γεωργία, είναι μια χώρα που βασίζεται στη Χριστιανική κοσμοθεωρία, με την πλειοψηφία του πληθυσμού να συμμερίζεται τις Χριστιανικές αξίες αποδίδοντας μεγάλη σημασία στη διατήρηση των παραδοσιακών αξιών.

«Στην Ουγγαρία έχουμε τρεις βασικές αξίες: Θεός, πατρίδα, οικογένεια. Ο λαός μας είναι ενωμένος με βάση αυτές τις αξίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο κ. Σέμιεν υπογράμμισε ότι η Γεωργία χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται τη Γεωργία σημείωνοντας παράλληλα ότι ο πολιτισμός και οι παραδόσεις της χώρας πρέπει να προστατεύονται και να διατηρούνται.

Επίσης δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για τη μη χορήγηση στη Γεωργία του καθεστώτος υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρυσι. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι εν τέλει αυτό θα συμβεί τονίζοντας παράλληλα την υποστήριξη του εκ μέρους της χώρας και της κυβέρνησής του.

Από την πλευρά τους οι Ιεράρχες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την υποστήριξη της Ουγγαρίας στη Γεωργία και τον λαό της, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στη διεθνή κοινότητα.

Στο τέλος της συνάντησης τα μέλη της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Γεωργίας ευχαρίστησαν τον κ. Σέμιεν και τη συνοδεία του για την επίσκεψη, τους ευλόγησαν και ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων