06/04/2019 06/04/2019 Για τη μεγάλη σημασία της Εκκλησιαστικής μουσικής στον πολιτισμό της χώρας του, μίλησε ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας σε παρουσίαση ανθολογίου με πνευματικά τραγούδια με αφορμή την 100ή επέτειο της αποκατάστασης της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας και την 40ή επέτειο της ενθρόνισης του ως προκαθημένου της Γεωργιανής Εκκλησίας. Στην εκδήλωση ο Παναγιώτατος υπενθύμισε το αίτημά...
06 Απριλίου, 2019 - 15:11

Ο Πατρ. Γεωργίας ζητά τη διδασκαλία της εκκλησιαστικής μουσικής στα σχολεία

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Γεωργίας ζητά τη διδασκαλία της εκκλησιαστικής μουσικής στα σχολεία

Για τη μεγάλη σημασία της Εκκλησιαστικής μουσικής στον πολιτισμό της χώρας του, μίλησε ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας σε παρουσίαση ανθολογίου με πνευματικά τραγούδια με αφορμή την 100ή επέτειο της αποκατάστασης της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας και την 40ή επέτειο της ενθρόνισης του ως προκαθημένου της Γεωργιανής Εκκλησίας. Στην εκδήλωση ο Παναγιώτατος υπενθύμισε το αίτημά του να συμπεριλαμβάνει το κράτος μάθημα με ιερούς ύμνους στα δημόσια σχολεία. “Θυμάμαι τη συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό. Του ζήτησα να συμπεριλάβει την εκκλησιαστική και παραδοσιακή μουσική στο πρόγραμμα της μέσης εκπαίδευσης. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα αυτό θα γίνει. Το γεωργιανό τραγούδι και η υμνογραφία της Εκκλησίας αποτελούν μεγάλο μέρος του γεωργιανού πολιτισμού “, δήλωσε ο Πατριάρχης κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Πατριαρχείου. Στην παρουσίαση της μουσικής ανθολογίας παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Mamuka Bakhtadze, ο οποίος σημείωσε ότι ειδικά κέντρα λαογραφίας δίνουν την ευκαιρία σε 800 παιδιά σε όλη τη Γεωργία να σπουδάσουν γεωργιανή εκκλησιαστική μουσική ενώ σύντομα θα εγκαινιαστούν άλλα επτά νέα τέτοιου είδους σχολεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων