31/07/2022 01/08/2022 Με συλλυπητήριο μήνυμα του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ εκφράζει τη θλίψη του για την τραγωδία που σημειώθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 στη βόρεια Γεωργία, όταν ελικόπτερο της συνοριοφυλακής συνετρίβη σε φαράγγι, παρασύροντας στον θάνατο τους οκτώ επιβαίνοντες. Το ελικόπτερο – στο οποίο επέβαιναν τέσσερα μέλη πληρώματος και τέσσερις διασώστες – προσπαθούσε...
31 Ιουλίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2022 - 10:09

Ο Πατριάρχης Γεωργίας για την εθνική τραγωδία λόγω πτώσης ελικοπτέρου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Γεωργίας για την εθνική τραγωδία λόγω πτώσης ελικοπτέρου

Με συλλυπητήριο μήνυμα του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ εκφράζει τη θλίψη του για την τραγωδία που σημειώθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 στη βόρεια Γεωργία, όταν ελικόπτερο της συνοριοφυλακής συνετρίβη σε φαράγγι, παρασύροντας στον θάνατο τους οκτώ επιβαίνοντες.

Το ελικόπτερο – στο οποίο επέβαιναν τέσσερα μέλη πληρώματος και τέσσερις διασώστες – προσπαθούσε να προσεγγίσει απόκρημνη περιοχή στην οποία είχαν εγκλωβιστεί αιωροπτεριστές. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατέπεσε και συνετρίβη στο φαράγγι κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Γκουνταούρι.

«Ο πόνος μας είναι μεγάλος λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε στο Γκουνταούρι στις 29 Ιουλίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και προκάλεσε μεγάλη θλίψη στη χώρα», αναφέρει ο Μακαριώτατος και, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

«Όσοι επέβαιναν στο ελικόπτερο θυσιάστηκαν για να σώσουν τους συνανθρώπους τους και έδωσαν τη ζωή τους για να βοηθήσουν όσους βρίσκονταν σε ανάγκη». Καταλήγοντας στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο Πατριάρχης Γεωργίας εκφράζει τη συμπαραστάση του στις οικογένειες και στους συγγενείς των θυμάτων και σημειώνει: «Προσευχόμαστε για τις ψυχές των Zaza Loria, Andro Kujashvili, Giorgi Margiani, Kakha Torchinava, Dimitri Kaadze, Giorgi Venetski, Levan Chokheli και Ketevan Gulaghashvili, ώστε να αναπαυθούν εν ειρήνη».

Βίντεο που μεταδίδουν τα Γεωργιανά μέσα ενημέρωσης έχουν καταγράψει τη στιγμή της συντριβής και την έκρηξη που ακολούθησε.

«Δυστυχώς, οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας Βάχτανγκ Γκομελαούρι. Λίγη ώρα αργότερα, ο Πρωθυπουργός Ιρακλί Γκαριμπασβίλι κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 30η Ιουλίου λόγω της πολύνεκρης τραγωδίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων