26/02/2021 26/02/2021 Στη συνεισφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην απελευθέρωση της Γεωργίας και στον εκδημοκρατισμό της χώρας, αναφέρεται σε επιστολή του ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την έγκριση του Συντάγματος της Γεωργίας (Φεβρουάριος 1921). Στο κείμενο επισημαίνεται ότι αν και το συνταγματικό κείμενο εγκρίθηκε λίγες ημέρες πριν από την κατοχή της...
26 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2021 - 11:44

Ο Πατριάρχης Γεωργίας για τα 100 χρόνια του Συντάγματος

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Γεωργίας για τα 100 χρόνια του Συντάγματος

Στη συνεισφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην απελευθέρωση της Γεωργίας και στον εκδημοκρατισμό της χώρας, αναφέρεται σε επιστολή του ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την έγκριση του Συντάγματος της Γεωργίας (Φεβρουάριος 1921).

Στο κείμενο επισημαίνεται ότι αν και το συνταγματικό κείμενο εγκρίθηκε λίγες ημέρες πριν από την κατοχή της χώρας, εντούτοις λειτούργησε ως η βάση για τη διατήρηση της ιδέας της απελευθέρωσης.
Ο Πατριάρχης Γεωργίας υπογραμμίζει ότι ο αγώνας για ανεξαρτησία δόθηκε και μέσα από την Εκκλησία.

“Δεν είναι τυχαίο ότι ένα χρόνο πριν από την έγκριση της Πράξης Ανεξαρτησίας της χώρας, το 1917 κατέστη δυνατή η αποκατάσταση της ιστορικής ανεξαρτησίας του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Γεωργίας” αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το γεγονός συνέβαλε σημαντικά στην ανεξαρτησία της Γεωργίας.

Στην επιστολή γίνεται ειδική αναφορά στην απόφαση του 1995 να αναγνωριστεί στο Σύνταγμα της χώρας “ο ειδικός ρόλος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας στην ιστορία της χώρας”.

Ο Μακαριώτατος σημειώνει επίσης ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει συμβάλει στην κατάργηση της θανατικής ποινής στη Γεωργία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων