12/07/2022 12/07/2022 Τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, εξέφρασε με Επιστολή του προς τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στη Γεωργία, κ. Imamura Akira. “Εξοχότατε, παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, κ. Shinzo Abe. Λυπούμαστε πολύ για αυτό που συνέβη και παρακαλούμε να...
12 Ιουλίου, 2022 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2022 - 10:57

Ο Πατριάρχης Γεωργίας για τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Γεωργίας για τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε

Τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, εξέφρασε με Επιστολή του προς τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στη Γεωργία, κ. Imamura Akira.

“Εξοχότατε, παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, κ. Shinzo Abe.

Λυπούμαστε πολύ για αυτό που συνέβη και παρακαλούμε να μεταφέρετε τα συλλυπητήριά μας στα μέλη της οικογένειας, την ιαπωνική κυβέρνηση και τον λαό”, αναφέρει.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας υπέκυψε την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, στα τραύματά του μερικές ώρες αφού πυροβολήθηκε ενώ έκανε προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές. Ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον του 67χρονου Άμπε από πίσω με ένα κατά τα φαινόμενα αυτοσχέδιο όπλο ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός εκφωνούσε ομιλία στη δυτική πόλη Νάρα, μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Είναι η πρώτη δολοφονία εν ενεργεία ή πρώην Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία από τα χρόνια του 1930.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο είναι ο δεύτερος Προκαθήμενος που εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το τραγικό συμβάν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων