06/10/2021 06/10/2021 Στο σημαντικό ρόλο τον οποίο έχουν στη σύγχρονη γεωργιανή κοινωνία αναφέρεται στο μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς της χώρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών στην οποία είναι αφιερωμένη η 5η Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας. “Με αφορμή την Ημέρα του Δασκάλου, θα ήθελα να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς, τους εκπροσώπους αυτού του πιο σημαντικού...
06 Οκτωβρίου, 2021 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2021 - 9:07

Ο Πατριάρχης Γεωργίας για την αποστολή του εκπαιδευτικού

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Γεωργίας για την αποστολή του εκπαιδευτικού

Στο σημαντικό ρόλο τον οποίο έχουν στη σύγχρονη γεωργιανή κοινωνία αναφέρεται στο μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς της χώρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών στην οποία είναι αφιερωμένη η 5η Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας.

“Με αφορμή την Ημέρα του Δασκάλου, θα ήθελα να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς, τους εκπροσώπους αυτού του πιο σημαντικού και πολύ τιμητικού επαγγέλματος. Το να είσαι καλός παιδαγωγός σημαίνει να θέτεις μια σταθερή βάση για το μέλλον της χώρας, να χτίζεις μια γερή γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος και να συμβάλεις σημαντικά στη διατήρηση της κυριαρχίας του έθνους. Σήμερα, όταν υπάρχει δυσκολία στη χώρα και οι γονείς είναι εκτός σπιτιού για να εργαστούν, η λειτουργία της ανατροφής των παιδιών ανατίθεται κυρίως στο σχολείο. Έτσι, ο ρόλος του δασκάλου απέκτησε άλλη βαρύτητα”, επισημαίνει αρχικά ο Μακαριώτατος.

“Σήμερα εσείς – μερικοί δάσκαλοι και πολλοί άλλοι – ίσως να μην έχετε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό ρόλο παίζετε στη ζωή της χώρας. Το όνομα και η αξιοπρέπειά σας πρέπει επομένως να προστατεύονται και να εκτιμώνται κατάλληλα. Ωστόσο, είναι επίσης απαραίτητο αυτή η δραστηριότητα να εξυπηρετείται από άξιους ανθρώπους ερωτευμένους με το επάγγελμά του”, υπογραμμίζει αναφερόμενος στο σπουδαίο έργο του εκπαιδευτικού σήμερα.

Δεν ξεχνά ωστόσο να κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία του εξωτερικού. “Θα ήθελα να συγχαρώ αυτήν την ημέρα ειδικά τους δασκάλους που εργάζονται στο εξωτερικό, στις διασπορές μας, οι οποίοι μεταδίδουν την αγάπη της Γεωργίας στα μικρά μας παιδιά που ζουν στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, βάζουν τη Γεωργία στη σκέχη τους και φυσικά διδάσκουν και πατριωτισμό στα παιδιά”, αναφέρει.

Τέλος ο Πατριάρχης Γεωργίας εύχεται σε όλους ο Θεός να τους χαρίζει δύναμη και υγεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων