10/11/2022 10/11/2022 Συλλυπητήρια επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου και τον Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο για την εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου, απέστειλε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’. «Εκ μέρους της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικά, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην Εκκλησία...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 9:45

Ο Πατριάρχης Γεωργίας για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Γεωργίας για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Συλλυπητήρια επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου και τον Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο για την εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου, απέστειλε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’.

«Εκ μέρους της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικά, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην Εκκλησία της Κύπρου για την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’. Η εκδημία του αποτελεί μεγάλη απώλεια για την παγκόσμια Ορθόδοξη Εκκλησία. Διένυσε μια μακρά και δύσκολη διαδρομή και κέρδισε αγάπη και σεβασμό από τον κόσμο για το έργο του όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό δεν θα τον λησμονήσουν ποτέ», ανέφερε στην αρχή του μηνύματός του ο Μακαριώτατος.

«Το Γεωργιανό έθνος δεν θα λησμονήσει την συμβολή του στην αποκατάσταση της Γεωργιανής Ιεράς Μονής Παναγίας της Χρυσογιαλιώτισσας στη Γιαλιά της Κύπρου, καθώς και τη δωρεάν παραχώρηση έκτασης για την ανέγερση ενός ακόμη μοναστηριακού συγκροτήματος. Δεν θα ξεχάσει ποτέ την πατρική φροντίδα που παρείχε στα πνευματικά τέκνα της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας που ζουν στην Κύπρο για μεγάλο χρονικό διάστημα», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Γεωργίας.

«Προσευχόμαστε για την αθάνατη ψυχή του Μακαριστού κυρού Χρυσοστόμου Β’, να τον αναπαύσει ο Κύριος εν σκηναίς δικαίων και να χαρίσει γαλήνη στους αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου, στον κλήρο και στον λαό της Κύπρου γενικότερα», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Διαβάστε ακόμη: Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος B’

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων