04/08/2023 04/08/2023 Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 70 μετακινήθηκαν σε ασφαλές μέρος μετά την χθεσινή κατολίσθηση στην περιοχή Shovi, του Δήμου Όνι, της Ράτσα της Γεωργίας. Με αφορμή αυτό το τραγικό συμβάν ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα και έκανε έκκληση για προσευχή στην Παναγία. “Όλος ο πληθυσμός μας και εμείς...
04 Αυγούστου, 2023 - 14:27
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2023 - 14:31

Ο Πατριάρχης Γεωργίας για την κατολίσθηση εδάφους που προκάλεσε το θάνατο σε δύο πολίτες

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Γεωργίας για την κατολίσθηση εδάφους που προκάλεσε το θάνατο σε δύο πολίτες

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 70 μετακινήθηκαν σε ασφαλές μέρος μετά την χθεσινή κατολίσθηση στην περιοχή Shovi, του Δήμου Όνι, της Ράτσα της Γεωργίας. Με αφορμή αυτό το τραγικό συμβάν ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα και έκανε έκκληση για προσευχή στην Παναγία.

Όλος ο πληθυσμός μας και εμείς παρακολουθούμε με ανησυχία τα γεγονότα που συνέβησαν ως αποτέλεσμα της φυσικής καταστροφής που συνέβη χθες στη Ράτσα. Εκφράζουμε τη λύπη μας για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους. Όλοι οι πιστοί προσευχόμαστε καθώς η κατάσταση στην οποία βρίσκονται δεκάδες άνθρωποι είναι άγνωστη“, είπε στην αρχή του μηνύματός του ο Πατριάρχης Γεωργίας.

Μάλιστα ο Μακαριώτατος κάλεσε όλους να ζητήσουν την μεσιτεία της Παναγίας. “Ο Θεός να ευλογεί τη Γεωργία και όλους τους κατοίκους της με ειρήνη”, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουρεγείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανέφερε την Πέμπτη ότι περίπου 70 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος από την περιοχή της καταστροφής ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων διάσωσης.

Στις προσπάθειες διάσωσης συμμείχαν περίπου 400 πυροσβέστες και διασώστες της Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, αστυνομικές μονάδες και εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων, ανέφερε το Υπουργείο.

Με πληροφορίες από patriarchate.ge,  agenda.ge, civil.ge

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων