16/10/2023 16/10/2023 Στο ενδιαφέρον θέμα για τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η θεολογία σήμερα τα οποία τέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες επί τάπητος στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού “Θεολογία” με γενικό τίτλο «Η Ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας», το οποίο διοργανώθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας  της Ελλάδος...
16 Οκτωβρίου, 2023 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023 - 17:34

Ο Πατριάρχης Γεωργίας για το συνέδριο με αφορμή τα 100 χρόνια του περιοδικού “Θεολογία”

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Γεωργίας για το συνέδριο με αφορμή τα 100 χρόνια του περιοδικού “Θεολογία”

Στο ενδιαφέρον θέμα για τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η θεολογία σήμερα τα οποία τέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες επί τάπητος στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού “Θεολογία” με γενικό τίτλο «Η Ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας», το οποίο διοργανώθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας  της Ελλάδος αναφέρθηκε στο μήνυμα που απέστειλε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας. 

Την Εκκλησία της Γεωργίας και τον Αρχιεπίσκοπο Μιτσχέτης και Καθολικό Πατριάρχη πάσης Ιβηρίας (Γεωργίας) κ. Ηλία Β’ εκπροσώπησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Ταο-Κλαρτζέτι κ. Θεόδωρος (Τσουάτζε), ο Σεβ. Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέας (Γβαζάβα) και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Zviadadze, οι οποίοι παρέστησαν τόσο κατά την Τελετή έναρξης στη Μητρόπολη Αθηνών όσο και στις εργασίες οι οποίες διεξήχθησαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί το περιοδικό εδώ και έναν αιώνα ενώ χαρακτήρισε το περιοδικό “Θεολογία” ως ένα άσβεστο κερί που φώτισε διαχρονικά τον δρόμο της επιστήμης της θεολογίας.

Αναφερόμενος στο θέμα του συνεδρίου συνεχάρη την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για το γεγονός ότι προσέφερε στον Ορθόδοξο κόσμο να συζητήσει δύσκολα θέματα της εποχής μας όπως είναι η σχέση θεολογίας και επιστήμης, η τεχνητή νοημοσύνη και οι προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου.

Τέλος, εξέφρασε τον βαθύ του σεβασμό προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για τον οποίο χαρακτηριστικά στο μήνυμά του αναφέρει: “επί δεκαπέντε χρόνια υπηρετείτε πιστά την Εκκλησία της Ελλάδος και συμβάλλετε πολύ στην ενίσχυση του ορθόδοξου κόσμου, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από αυτή τη συνάντηση”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων