27/05/2022 27/05/2022 Με γραπτό του μήνυμα ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ εξήρε τους Γεωργιανούς της διασποράς, διότι συνεισφέρουν στην πατρίδα τους όχι μόνο με υλικό τρόπο αλλά ταυτόχρονα προάγουν τον πολιτισμό της χώρας στο εξωτερικό, και τις γνώσεις που αποκτούν τις μοιράζονται με τους συμπολίτες τους. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Στην αρχή του μηνύματός του ο Μακαριώτατος...
27 Μαΐου, 2022 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2022 - 13:17

Ο Πατριάρχης Γεωργίας για τους Γεωργιανούς της διασποράς

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Γεωργίας για τους Γεωργιανούς της διασποράς

Με γραπτό του μήνυμα ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ εξήρε τους Γεωργιανούς της διασποράς, διότι συνεισφέρουν στην πατρίδα τους όχι μόνο με υλικό τρόπο αλλά ταυτόχρονα προάγουν τον πολιτισμό της χώρας στο εξωτερικό, και τις γνώσεις που αποκτούν τις μοιράζονται με τους συμπολίτες τους.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στην αρχή του μηνύματός του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών από τους Γεωργιανούς της διασποράς με τους συμπολίτες τους στην πατρίδα: “Είναι αλήθεια ότι πέρασε άλλος ένας χρόνος μακριά από το σπίτι σας, αλλά χαίρομαι που η παρουσία σας στο εξωτερικό δεν σημαίνει ότι ξεχνάτε τη Γεωργία, δεν σημαίνει ότι ξεχνάτε τη γλώσσα, την πίστη και τις παραδόσεις μας.

Ταυτόχρονα, αποκτάτε εμπειρίες, μαθαίνετε για τα τοπικά επιτεύγματα στην επιστήμη και την τεχνολογία, την τέχνη, και μοιράζεστε τις γνώσεις σας με τους συμπατριώτες σας.

Και παράλληλα μεταδίδετε τον τρόπο ζωής μας, τις πνευματικές μας αξίες, την τέχνη μας… στους ξένους”.

Η ανιδιοτελή συνεισφορά των ανθρώπων της διασποράς

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην υλική συνεισφορά από τος Γεωργιανούς της διασποράς προς την πατρίδα: “Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανιδιοτελή υλική συνεισφορά που κάνετε για να βοηθήσετε την οικογένεια, τους συγγενείς και τους αγαπημένους σας εδώ.

Έχω πει πολλές φορές ότι το χέρι του ελεήμονα δεν θα μείνει ποτέ άδειο και εσείς θα έχετε τη χάρη του Θεού”.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος εξήρε τους ξενιτεμένους λέγοντας:  “Έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω ότι ο καθένας σας είναι το πρόσωπο της χώρας μας, το πρόσωπο μιας χώρας με αρχαίο, μοναδικό πολιτισμό και ιστορία”.

Όποιος αμαυρώνει το όνομα της Γεωργίας διαπράττει έγκλημα

“Προσπαθήστε με κάθε τρόπο να μην αμαυρώσετε το όνομα της Γεωργίας. Σε αντίθετη περίπτωση διαπράττετε μεγάλο έγκλημα, γιατί πληγώνετε και τον εαυτό σας και την πατρίδα σας”, τόνισε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλείας και συμπλήρωσε:

“Να είστε άξιοι πρεσβευτές της χώρας μας, και προσωρινοί αλλά άξιοι πολίτες στη χώρα που σας φιλοξενεί. Και λέω προσωρινοί γιατί αργά ή γρήγορα θα επιστρέψετε στη Γεωργία, και πριν από αυτό προσπαθήστε να αγοράσετε εδάφη εδώ στη χώρα και να τα αποκτήσετε”.

 

Διαβάστε ακόμη: Ο Πατριάρχης Γεωργίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων