01/11/2021 01/11/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, από την Ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι το 1991. Με την ευκαιρία της τριακοστής επετείου της Ενθρόνισης του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ απέστειλε επιστολή προς τον Παναγιώτατο εκφράζοντας τα θερμά...
01 Νοεμβρίου, 2021 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2021 - 20:58

Ο Πατριάρχης Γεωργίας συγχαίρει τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Γεωργίας συγχαίρει τον Οικουμενικό Πατριάρχη
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, από την Ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι το 1991.

Με την ευκαιρία της τριακοστής επετείου της Ενθρόνισης του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ απέστειλε επιστολή προς τον Παναγιώτατο εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια του εκ μέρους της Εκκλησίας της Γεωργίας και του ιδίου προσωπικά.

Στην συγχαρητήρια επιστολή του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

«Για τριάντα χρόνια έχετε επωμιστεί με ένα φορτίο μεγάλης ευθύνης και τιμής. Η ποιμαντορία του Πατριαρχικού Θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως ήταν πάντα δύσκολη. Εντούτοις απέκτησε ιδιαίτερη σημασία και κύρος κατά την διάρκεια των πολύ δύσκολων καιρών μας, καθώς η πνευματική πρόοδος της ανθρωπότητας υστερεί πολύ σε σχέση με την τεχνολογική πρόοδο στον κόσμο και η κάλυψη αυτού του κενού δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί εύκολα. Δεν θα λησμονήσουμε ποτέ την υποστήριξή σας προς την Εκκλησία της Γεωργίας, η οποία υπήρξε εξέχουσα όλα αυτά τα χρόνια, και ευελπιστούμε ότι στο μέλλον, με τη βοήθεια του Θεού, θα ενισχυθούν οι φιλικές και αδελφικές μας σχέσεις».

Καταλήγοντας στην επιστολή του ο Μακαριώτατος εύχεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη μακροζωία, κουράγιο και ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο έργο του.

 

 

Φωτογραφίες Αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων