30/10/2023 30/10/2023 Με αφορμή την ιδιαίτερη συμβολή του Ιβάνε Τσκαρτισβίλι, πρώην υπουργού Οικονομίας και βουλευτή της Γεωργίας, στη διάσωση της γεωργιανής ταυτότητας και στη διάδοση των παραδόσεων της χώρας, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ του απένειμε το Ειδικό Μετάλλιο του Πατριαρχείου. Σύμφωνα με τη Wikipedia πρόκειται για τον 48ο πλουσιότερο επιχειρηματία στην περιοχή, οποίος στις 30...
30 Οκτωβρίου, 2023 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2023 - 17:27

Ο Πατριάρχης Γεωργίας βράβευσε επιχειρηματία για την συνεισφορά του στη διατήρηση της Γεωργιανής Εκκλησιαστικής Μουσικής

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Γεωργίας βράβευσε επιχειρηματία για την συνεισφορά του στη διατήρηση της Γεωργιανής Εκκλησιαστικής Μουσικής

Με αφορμή την ιδιαίτερη συμβολή του Ιβάνε Τσκαρτισβίλι, πρώην υπουργού Οικονομίας και βουλευτή της Γεωργίας, στη διάσωση της γεωργιανής ταυτότητας και στη διάδοση των παραδόσεων της χώρας, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ του απένειμε το Ειδικό Μετάλλιο του Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με τη Wikipedia πρόκειται για τον 48ο πλουσιότερο επιχειρηματία στην περιοχή, οποίος στις 30 Ιανουαρίου συμπληρώνει το 60ο έτος της ηλικία του.

Η οικογένεια του κ. Τσκαρτισβίλι συνεργάζεται εδώ και δεκαετίες με το Πατριαρχείο το οποίο στηρίζει στη διάσωση-ανάπτυξη της Γεωργιανής ταυτότητας και των πολιτιστικών θησαυρών. Ένα από τα κοινά επιτυχημένα έργα συνδέεται με τη διατήρηση της κληρονομιάς της παραδοσιακής Γεωργιανής Εκκλησιαστικής Μουσικής που χαρακτηρίζεται από πολυφωνία (πολυφωνικό γεωργιανό άσμα).

Το Γεωργιανό πολυφωνικό τραγούδι εγγράφηκε το 2008 στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO (αρχικά ανακηρύχθηκε το 2001).

Σημειώνεται ότι, σε δηλώσεις του το 2021 ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι είχε τονίσει: «Το πολυφωνικό γεωργιανό άσμα είναι ένα από τα κύρια σύμβολα της εθνικής μας ταυτότητας».

Με πρωτοβουλία του επιχειρηματία και την ευλογία του Μακαριωτάτου το 2006 ιδρύθηκε το «International Center of Georgian Hymn and Song», το οποίο προσέλκυσε τους καλύτερους ειδικούς του χώρου, άνοιξε αρκετά περιφερειακά σχολεία και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Τιφλίδα.

Εκτός από αυτό, το 2012 ιδρύθηκε το ίδρυμα «Georgian Chant» με πρωτοβουλία του επιχειρηματία, ο οποίος διοργανώνει μεταξύ άλλων συστηματικά φεστιβάλ λαογραφίας, βραβεύσεις μουσικών, συναυλίες,. Το ίδρυμα διευθύνει η σύζυγος του επιχειρηματία Nana Gotua.

Τέλος ο κ. Τσκαρτισβίλι  ίδρυσε ένα Κέντρο Αποκατάστασης παιδιών με προβλήματα ακοής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων