11/08/2022 12/08/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Γεωργίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Ηλία Β’ και κληρικούς του Πατριαρχείου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος μετέφερε στον Προκαθήμενο της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας...
11 Αυγούστου, 2022 - 17:18
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2022 - 4:08

Στον Πατριάρχη Γεωργίας ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Γεωργίας ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Γεωργίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Ηλία Β’ και κληρικούς του Πατριαρχείου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος μετέφερε στον Προκαθήμενο της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας τους αδελφικούς χαιρετισμούς του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και τις ευχές του για τα πρόσφατα ονομαστήρια του Μακαριωτάτου. Ακόμη, εξέφρασε τα συλλυπητήρια εκ μέρους του Παναγιωτάτου για την πρόσφατη εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Σαμτάβι και Κάσπι κυρού Δαμιανού. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη αναγκαιότητα των διμερών επαφών με σκοπό την ενίσχυση της φιλίας και της ενότητας προκειμένου να ξεπεραστούν αμοιβαία οι σύγχρονες αντιξοότητες και προκλήσεις.

Στη συνάντηση οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη θλίψη τους για τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία και τόνισαν την ανάγκη να ληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου και την προώθηση της ειρήνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων