26/05/2021 26/05/2021 Το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας αναφέρεται σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία της και που δεν έπαψαν ποτέ να το κάνουν. Σημειωτέον ότι η Γεωργία γιόρταζε την ημέρα ανεξαρτησίας της έως τις 26.5.1922, έπαψε να το κάνει όταν ενσωματώθηκε στην Σοβιετική Ένωση, και άρχισε...
26 Μαΐου, 2021 - 14:57
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2021 - 15:01

O Πατριάρχης Ηλίας για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Γεωργίας

Διαδώστε:
O Πατριάρχης Ηλίας για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Γεωργίας

Το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας αναφέρεται σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία της και που δεν έπαψαν ποτέ να το κάνουν.

Σημειωτέον ότι η Γεωργία γιόρταζε την ημέρα ανεξαρτησίας της έως τις 26.5.1922, έπαψε να το κάνει όταν ενσωματώθηκε στην Σοβιετική Ένωση, και άρχισε να ξαναεορτάζει 67 χρόνια μετά, στις 26 Μαΐου του 1989 σε μια περίοδο που προετοίμαζε το έδαφος για την ανεξαρτησία της και πάλι.

 

Το μήνυμα του Μακαριωτάτου έχει ως εξής:

«Καλή Ημέρα Ανεξαρτησίας σε όλη τη Γεωργία.

Αυτή η ημέρα είναι καθοριστική, είναι η πιο σημαντική ημερομηνία για το έθνος μας. Είναι το αποτέλεσμα ενός αγώνα γενεών και κάθε πολίτης πρέπει να το φροντίζει και να βάζει το λιθαράκι του σε αυτόν για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Ο Θεός να ευλογεί όσους αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία της Γεωργίας!

Ο Θεός να ευλογεί όλους εκείνους που αγωνίζονται για την ευημερία της πατρίδας!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων