27/05/2023 27/05/2023 Με αφορμή  την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Γεωργίας η οποία εορτάζεται κάθε 26 Μαΐου, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας έστειλε το μήνυμά του για τους εκπροσώπους των Γεωργιανών της διασποράς. Παρακάτω διαβάστε αποσπάσματα από το μήνυμα του Πατριάρχη Γεωργίας: “Άλλος ένας χρόνος προστέθηκε στο πέρασμα του χρόνου και σήμερα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας...
27 Μαΐου, 2023 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2023 - 12:14

Ο Πατριάρχης Ηλίας για τους Γεωργιανούς της διασποράς: Είστε το πρόσωπο του έθνους μας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ηλίας για τους Γεωργιανούς της διασποράς: Είστε το πρόσωπο του έθνους μας

Με αφορμή  την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Γεωργίας η οποία εορτάζεται κάθε 26 Μαΐου, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας έστειλε το μήνυμά του για τους εκπροσώπους των Γεωργιανών της διασποράς.

Παρακάτω διαβάστε αποσπάσματα από το μήνυμα του Πατριάρχη Γεωργίας:

“Άλλος ένας χρόνος προστέθηκε στο πέρασμα του χρόνου και σήμερα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Γεωργίας, όλοι σας χαιρετούν ξανά με ιδιαίτερη αγάπη, γιατί είστε αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας, των σκέψεων και του πόνου μας, καθώς και της ελπίδας λόγω της παροσυίας σας εδώ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο εξωτερικό, το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσετε τη γεωργιανή γλώσσα, το γεωργιανό πνεύμα, τις παραδόσεις και τα έθιμά μας για τα παιδιά σας, τη μελλοντική μας γενιά. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η εν Γεωργία Ορθόδοξη Εκκλησία στο εξωτερικό, στο μέτρο του δυνατού, εργάζεται επίσης για αυτόν τον σκοπό, αλλά ο ρόλος των γονέων είναι ουσιαστικός.

Να θυμάστε πάντα και να ενσταλάζετε στα παιδιά ότι είστε το πρόσωπο του έθνους μας και ο καθένας σας εκπροσωπεί τη Γεωργία στον τόπο παρουσίας σας. Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας ενισχύει. Είθε ο Θεός να ευλογεί τη Γεωργία και όλες τις χώρες όπου ζείτε εσείς και οι άλλοι συμπατριώτες μας αυτή τη στιγμή”.

Σημειώενται ότι η Hμέρα της Aνεξαρτησίας της Γεωργίας αποτελεί εθνική εορτή, η οποία γιορτάζεται ως ένδειξη της αποκατάστασης της κρατικής ανεξαρτησίας της χώρας από τη Ρωσική Αυτοκρατορία και την ΕΣΣΔ. Αν και η ανεξαρτησία από την ΕΣΣΔ ανακηρύχθηκε στις 9 Απριλίου 1991, η 26η Μαΐου 1918 – η ημέρα της ανεξαρτησίας που ανακηρύχθηκε από την Πρώτη Δημοκρατία – εξακολουθεί να εορτάζεται ως εθνική εορτή.

Διαβάστε σχετικά: Ο Πατριάρχης Ηλίας για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Γεωργίας

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων