31/10/2022 23/01/2023 Η Γεωργία υποδέχθηκε με συγκίνηση τις Ιερές Εικόνες της Παναγίας της Παραμυθίας και της Παντάνασσας αλλά και τον Τίμιο Σταυρό από το Άγιο Όρος.   Πλήθος κόσμου ασπάστηκε το χέρι του Γέροντα Εφραίμ   Συναντήσεις με τον Πατριάρχη Γεωργίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας   Αποστολή του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων Ορθοδοξία στην Τιφλίδα της Γεωργίας...
31 Οκτωβρίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 16:47

Αποστολή στην Τιφλίδα-Ο Πατριάρχης και ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας υποδέχτηκαν τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό

Διαδώστε:
Αποστολή στην Τιφλίδα-Ο Πατριάρχης και ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας υποδέχτηκαν τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό

Η Γεωργία υποδέχθηκε με συγκίνηση τις Ιερές Εικόνες της Παναγίας της Παραμυθίας και της Παντάνασσας αλλά και τον Τίμιο Σταυρό από το Άγιο Όρος.

 

Πλήθος κόσμου ασπάστηκε το χέρι του Γέροντα Εφραίμ

 

Συναντήσεις με τον Πατριάρχη Γεωργίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας

 

Αποστολή του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων Ορθοδοξία

στην Τιφλίδα της Γεωργίας (α μέρος)

Φωτογραφίες Ρεπορτάζ www.ope.gr

Η Τιφλίδα της Γεωργίας υποδέχθηκε τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό, στα μέσα Σεπτέμβρη και με ιδιαίτερη συγκίνηση και ευλάβεια, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσε την αγάπη του λαού της, στο πρόσωπό του Καθηγουμένου της ΙΜΜ Βατοπαιδίου.

Ξεχωριστές στιγμές καταγράφηκαν στην υποδοχή των Ιερών Εικόνων της Παναγίας της Παραμυθίας και της Παναγίας της Παντάνασσας αλλά και στην υποδοχή του Τίμιου Σταυρού, από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στην Τιφλίδα από το Άγιο Όρος.

Τα πιστά αντίγραφα έφτασαν με την συνοδεία του καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, Βατοπαιδινών Μοναχών και λαϊκών, προς ευλογία του πιστού λαού της Γεωργίας.

Γεωργιανοί με παραδοσιακές στολές τοποθετούν την Εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Πορταϊτισσας

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γέροντας Εφραίμ επισκεπτόταν την Γεωργία αλλά ήταν σίγουρα μια επίσκεψη που θα μείνει για πάντα ανεξίτηλα τυπωμένη στις καρδιές του Γεωργιανού λαού.

Πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό της Παναγία της Πορταϊτισσας συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Τοποτηρητής του Πατριαρχείου συλειτουργούντος του Γέροντος Εφραίμ

Οι παραβρισκόμενοι έγιναν μάρτυρες διάχυτης αγάπης και ειλικρινής χαράς για την ευλογία που είχαν οι Γεωργιανοί να υποδεχθούν έναν αγιορείτη Γέροντα και πνευματικό πατέρα χιλιάδων ορθοδόξων Χριστιανών.

Άλλωστε ο λαός της Γεωργίας ήταν εκείνος που πολύ έντονα, μαζί με άλλους ορθόδοξους λαούς, όταν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ δοκιμάστηκε με το θέμα της υγείας του, εξέπεμψε εγκάρδιες προσευχές στα ουράνια, ελπίζοντας στην βοήθεια του Θεού για να κρατηθεί στην ζωή ο Γέροντας Εφραίμ.

Το πλήθος που περίμενε σε κάθε σταθμό επίσκεψης τον Γέροντα Εφραίμ, ήταν υπομονετικό και εμφανώς διψασμένο.

Νέοι από την ενορία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού με τον Γέροντα Εφραίμ σε αναμνηστική φωτογραφία

Πολλοί από εκείνους τον ακούν στις διαδικτυακές συνάξεις και άλλοι τον έχουν επισκεφθεί στο Άγιο Όρος (από τους άνδρες), ενώ άλλοι τον είχαν συναντήσει έστω και μια φορά σε προηγούμενη επίσκεψή του στην χώρα τους.

Η συνάντηση με τον Γέροντα έστω και για λίγα λεπτά ήταν για εκείνους μια μεγάλη ευλογία…

Ιερά Μονή Αγίας Θέκλης- υποδοχή Εικόνας Παναγίας Παραμυθίας

Παραδοσιακό συγκρότημα νέων σε αναμνηστική φωτογραφία με τον Γέροντα Εφραίμ

 

Η συνάντηση με τον Πατριάρχη Γεωργίας

Ο Γέροντας Εφραίμ δωρίζει στον Πατριάρχη Γεωργίας αγιορείτικα προϊόντα

Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας ήταν το πρώτο πρόσωπο που συνάντησε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στην χώρα.

Δώρα από τον Πατριάρχη Γεωργίας στην Βατοπαιδινή αδελφότητα

Στο Πατριαρχικό Μέγαρο εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές ενώ όσοι συνόδευαν τον Γέροντα έγιναν μάρτυρες μιας ιστορικής και πνευματικής συνάντησης.

Ο Μακαριώτατος και Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας ο Β‘, αν και ασθενής, κάθισε στον Πατριαρχικό του θρόνο και υποδέχθηκε επισήμως τον Γέροντα Εφραίμ και την συνοδεία του.

Στο καλωσόρισμά του, αναφέρθηκε στο σημαντικό πνευματικό έργο του Γέροντα και μίλησε για τους δεσμούς ανάμεσα στον Γεωργιανό λαό και την ΙΜΜ Βατοπαιδίου.

Ο Γέροντας Εφραίμ και οι Βατοπαιδινοί πατέρες κόμισαν, πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Παραμυθίας, η οποία τοποθετήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου της Ιβηρίας στο όρος Μακχάτα.

Πριν τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό ο Πατριάρχης Γεωργίας την προσκύνησε με ευλάβεια στο Πατριαρχικό Μέγαρο όπου προηγουμένως είχε καταφθάσει με τη συνοδεία κληρικών.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας προσκυνά την Εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας την οποία κόμισε ο Γέροντας Εφραίμ

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Γέροντα για το πνευματικό του έργο και την ιεραποστολή, τον ευλόγησε και του ευχήθηκε να συνεχίσει το καρποφόρο έργο προς δόξαν Θεού.

 

Εγκάρδια υποδοχή από τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας στον Γέροντα Εφραίμ

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού της Γεωργίας Ηρακλή Γκαριμπασβίλι, με τον Γέροντα Εφραίμ πραγματοποιήθηκε στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας μετά την επίσημη υποδοχή, σφιχταγκάλιασε τον Γέροντα Εφραίμ και συγκινημένος τόνισε: «Για άλλη μια φορά, είναι τιμή μου και μεγάλη ευλογία που σας συναντώ. Σας καλωσορίζω με μεγάλο σεβασμό και αγάπη στην χώρα μας. Πάντα με μεγάλη χαρά αναπολώ την πρώτη μας συνάντηση στο Άγιο Όρος, όταν σας είχα επισκεφθεί. Όταν πρωτογνωριστήκαμε, δεν ήμουν Πρωθυπουργός. Είχαμε μια πολύ βαθιά όμως συζήτηση. Κάθε συμβουλή που μου δώσατε προσπάθησα να την ακολουθήσω και όσα μου είπατε έγιναν πραγματικότητα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός συγκινημένος.

Ο ηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ αναφέρθηκε κι εκείνος στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Άγιο Όρος και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί ξανά την Ιερά Μονή και το Άγιο Όρος:

«Χαίρομαι που σας ξανασυναντώ, για δεύτερη φορά, τώρα με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού. Αγαπάτε την πατρίδα σας. Είστε πατριώτης και καλός οικογενειάρχης με πολλά παιδιά και είστε και φίλος της Εκκλησίας. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σίο εκφράζουν πάντα την ικανοποίησή τους για την προσωπικότητά σας», τόνισε ο Γέροντας.

«Πολλοί Γεωργιανοί πιστοί έρχονται σε εμάς και γενικότερα στο Άγιος Όρος. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι σήμερα η Μονή Βατοπαιδίου είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Γεωργίας και του Αγίου Όρους. Όπως είπα και πριν, αγαπώ πολύ τους Γεωργιανούς. Εσείς οι Γεωργιανοί έχετε τη χάρη του Θεού και τη χάρη του βαπτίσματος στα πρόσωπά σας. Πρώτον, οι προσευχές του Μακαριωτάτου και η αγάπη του σας συνοδεύουν, και ευχόμαστε να συνεχίσετε έτσι, για να διατηρήσετε την ισορροπία στη χώρα. Μην ξεχνάτε ότι εδώ είναι η γη του Αγίου Γεωργίου, ότι η χώρα σας είναι ο κλήρος της Μητέρας του Θεού, και να το θυμάστε πάντα αυτό. Ελπίζω ότι θα προστατεύσετε τις παραδόσεις σας στο μέλλον.
Σας προσκαλώ στο Άγιο Όρος για άλλη μια φορά και θα είναι ωραίο να έρθετε τώρα ως Πρωθυπουργός», είπε ο καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Ο Γέροντας δώρισε στον Πρωθυπουργό μια εικόνα της Θεοτόκου.

Από την πλευρά του, ο Ηρακλή Γκαριμπασβίλι χάρισε στον Γέροντα μια εικόνα της Αγίας Νίνας η οποία είναι Ισαπόστολος της Χριστιανικής Εκκλησίας, που εκχριστιάνισε τους κατοίκους της Ιβηρίας (σημερινής Γεωργίας).

 

Μετά τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Γέροντα Εφραίμ και της συνοδείας του, εκδηλώνοντας για άλλη μια φορά την αγάπη του με την ξεχωριστή γεωργιανή φιλοξενία.

Ο Γέροντας Εφραίμ υπογράφει βιβλίο εκδόσεων της ΙΜΜ Βατοπαιδίου για τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων