03/04/2019 03/04/2019 Για τη σημασία της εκκλησιαστικής μουσικής και του τραγουδιού στα σχολεία μίλησε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου στο Πατριαρχείο στην Τιφλίδα, και υπενθύμισε το αίτημα που έχει υποβληθεί στις αρχές να περιληφθούν μαθήματα εκκλησιαστικής μουσικής στα σχολεία της χώρας. «Θυμάμαι τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό», είπε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε...
03 Απριλίου, 2019 - 8:17
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2019 - 9:35

Ο συνθέτης Πατριάρχης Ηλίας και η εκκλησιαστική μουσική

Διαδώστε:
Ο συνθέτης Πατριάρχης Ηλίας και η εκκλησιαστική μουσική

Για τη σημασία της εκκλησιαστικής μουσικής και του τραγουδιού στα σχολεία μίλησε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου στο Πατριαρχείο στην Τιφλίδα, και υπενθύμισε το αίτημα που έχει υποβληθεί στις αρχές να περιληφθούν μαθήματα εκκλησιαστικής μουσικής στα σχολεία της χώρας.

«Θυμάμαι τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό», είπε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε “Του ζήτησα να συμπεριλάβει ιερούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια στο σχολικό πρόγραμμα του γυμνασίου. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι αυτό θα συμβεί”

“Το παραδοσιακό τραγούδι και η υμνογραφία της Εκκλησίας αποτελούν σημαντικό μέρος του γεωργιανού πολιτισμού. Είθε ο Κύριος να σας ευλογεί και νομίζω ότι αυτό δεν θα είναι το μοναδικό στάδιο, αλλά ότι θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα στο μέλλον “, πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος ο Πατριάρχης κ.κ. Ηλίας είναι συνθέτης. Πριν από τρία χρόνια, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τη Γεωργία , ακούστηκαν διάφορες συνθέσεις του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων