18/02/2020 18/02/2020 Την απόφασή της να μην συμμετάσχει στην Πανορθόδοξη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Αμάν της Ιορδανίας στις 26 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ανακοίνωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας. Όπως ανακοινώθηκε, ο λόγος για οποίον, το Πατριαρχείο Γεωργίας αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη συνάντηση είναι δεν συμμετέχουν σε αυτήν η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης...
18 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2020 - 9:23

“‘Οχι” από τη Γεωργία για την Πανορθόδοξη στο Αμάν

Διαδώστε:
“‘Οχι” από τη Γεωργία για την Πανορθόδοξη στο Αμάν

Την απόφασή της να μην συμμετάσχει στην Πανορθόδοξη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Αμάν της Ιορδανίας στις 26 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ανακοίνωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας.
Όπως ανακοινώθηκε, ο λόγος για οποίον, το Πατριαρχείο Γεωργίας αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη συνάντηση είναι δεν συμμετέχουν σε αυτήν η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και εκπρόσωποι άλλων Εκκλησιών.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημοσίων σχέσεων του Γεωργιανού Πατριαρχείου, δημοσίευσε την επιστολή του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία, προς τον Πατριάχη Ιεροσολύμων,κ.κ.Θεόφιλο στην οποία του αναλύει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη συνάντηση στο Αμάν.
Στην επιστολή του ο Προκαθήμενος της Γεωργιανής Ορθοδόξου Εκκλησίας, σημειώνει πως «καταλαβαίνουμε καλά ότι η προσπάθειά σας προέρχεται από τη φροντίδα σας για την ενότητα των Εκκλησιών και για τη θεραπεία των “πληγών’’.

Σε άλλο σημείο της επιστολής ο κ. Ηλίας αναφέρει ότι ο σκοπός αυτής της συνάντησης αποτελεί και επιθυμία του Πατριαρχείου Γεωργίας, αλλά για να έχει αποτέλεσμα ένα τέτοιο εγχείρημα θα πρέπει να λάβουν μέρος όλοι οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

«Εφόσον δεν θα υπάρχει η ενότητα, αυτήν τη στιγμή κρίνουμε σκόπιμο να μην συμμετάσχουμε» επισημαίνει στην επιστολή του και προσθέτει:
«Ελπίζουμε ότι η Σύναξη των Προκαθημένων θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση των ιερών κανόνων της Εκκλησίας για να συζητηθούν τα θέματα που ζημιώνουν την ενότητά μας. Όσο πιο γρήγορα θα γίνει αυτό τόσο καλύτερα»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων