20/03/2020 20/03/2020 Eκτάκτως συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Γεωργίας. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι το ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε στα γεωργιανά μέσα ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου. Την ίδια ώρα έκκληση προς τους Κληρικούς να αποφεύγουν τις προσωπικές απόψεις αναφορικά με τη θεία Κοινωνία και την εκκλησία εν γένει, μεσούσης της επιδημίας...
20 Μαρτίου, 2020 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2020 - 14:38

Πατρ. Γεωργίας: Έκτακτη Σύνοδος για τον COVID-19

Διαδώστε:
Πατρ. Γεωργίας: Έκτακτη Σύνοδος για τον COVID-19

Eκτάκτως συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Γεωργίας. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι το ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε στα γεωργιανά μέσα ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου.

Την ίδια ώρα έκκληση προς τους Κληρικούς να αποφεύγουν τις προσωπικές απόψεις αναφορικά με τη θεία Κοινωνία και την εκκλησία εν γένει, μεσούσης της επιδημίας του κορωνοϊού, απηύθύνε το Πατριαρχείο Γεωργίας με έκτακτη ανακοίνωσή του. «Λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, υπήρξαν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των κληρικών. Ζητάμε από όλους να αποφύγουν προσωπικές εκτιμήσεις και να περιμένουν να πραγματοποιηθεί η Αγία Σύνοδος της Εκκλησίας της Γεωργίας την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 12:00 μ.μ.» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας, με εγκύκλιο που εξέδωσε την Κυριακή 15 Μαρτίου, αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου.

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζουγκντίντι και Τσαΐσι κ. Γεράσιμος μάλιστα έδωσε στους πιστούς, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας,  αντισηπτικά μέσα Ναό έτσι ώστε να προστατεύουν την υγεία τους από την απειλή του φονικού αυτού ιού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων