30/01/2019 30/01/2019 Έκκληση για ενότητα στον Ορθόδοξο Κόσμο, με αφορμή την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας απευθύνει το Πατριαρχείο της Γεωργίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων τονίζοντας ότι η ευθύνη όλων είναι μεγάλη. “Η χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας οδήγησε σε...
30 Ιανουαρίου, 2019 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2019 - 11:41

Πατρ. Γεωργίας: Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη

Διαδώστε:
Πατρ. Γεωργίας: Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη

Έκκληση για ενότητα στον Ορθόδοξο Κόσμο, με αφορμή την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας απευθύνει το Πατριαρχείο της Γεωργίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων τονίζοντας ότι η ευθύνη όλων είναι μεγάλη.

“Η χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας οδήγησε σε μια ποικιλία απόψεων στους κοσμικούς και θεολογικούς κύκλους. Εντοπίσαμε δύο πλευρές που προσπαθούν να παραμείνουν χωριστά” αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: “Έχουμε πολιτικές και θρησκευτικές εκτιμήσεις και δηλώσεις θρησκευτικών και κοσμικών προσώπων. Ωστόσο, καμία από τις δύο πλευρές δεν αποφεύγει τις προσβλητικές δηλώσεις”

“Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ευθύνη του καθενός από εμάς είναι πολύ μεγάλη και ότι οι βεβιασμένες ενέργειες δεν θα έχουν κανένα όφελος. Τώρα το κυριότερο είναι να διατηρηθεί η ενότητα της ορθόδοξης κοινότητας”

“Οι προσπάθειές μας πρέπει να κατευθύνονται προς την ενότητα και την προσευχή”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων