28/09/2020 28/09/2020 «Προσευχόμαστε ο Θεός να φέρει ειρήνη στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και ολόκληρο τον Καύκασο», δήλωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης πάσης Γεωργίας κ Ηλείας Β’ μόλις έμαθε για τις φονικές συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. «Mάθαμε για την ένοπλη αντιπαράθεση που ξεκίνησε πρόσφατα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και είμαστε πολύ...
28 Σεπτεμβρίου, 2020 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2020 - 21:59

Πατρ. Γεωργίας: «Προσευχόμαστε ο Θεός να φέρει ειρήνη»

Διαδώστε:
Πατρ. Γεωργίας: «Προσευχόμαστε ο Θεός να φέρει ειρήνη»

«Προσευχόμαστε ο Θεός να φέρει ειρήνη στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και ολόκληρο τον Καύκασο», δήλωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης πάσης Γεωργίας κ Ηλείας Β’ μόλις έμαθε για τις φονικές συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

«Mάθαμε για την ένοπλη αντιπαράθεση που ξεκίνησε πρόσφατα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και είμαστε πολύ ανήσυχοι. Για εμάς είναι ιδιαίτερα επώδυνη, διότι είμαστε γείτονες και  φίλοι και των δύο χωρών, ενώ εδώ στη Γεωργία ζουν και πολλοί Αζέροι και πολλοί Αρμένιοι», είπε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας φοβούμενος ότι «αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στον Καύκασο, ενώ θα αποτελέσει και μεγάλη πρόκληση για ολόκληρο τον κόσμο».

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα οι αρχές και των δύο χωρών, αλλά και η διεθνής κοινότητα να μην επιτρέψουν μια απότομη κλιμάκωση της κατάστασης.

Επιμέλεια-Μετάφραση για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων