31/01/2019 31/01/2019 Την άνοιξη, κατά τη συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου,  αναμένεται να ληφθεί η απόφαση του Πατριαρχείου της Γεωργίας σχετικά με την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, όπως μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο Μητροπολίτης Γαλλία κ. Εμμανουήλ, εκπρόσωπος του Φαναρίου, με τον Πατριάρχη Γεωργίας...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 8:14

Πατρ. Γεωργίας: Την άνοιξη η απόφαση για την αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Πατρ. Γεωργίας: Την άνοιξη η απόφαση για την αυτοκεφαλία

Την άνοιξη, κατά τη συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου,  αναμένεται να ληφθεί η απόφαση του Πατριαρχείου της Γεωργίας σχετικά με την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, όπως μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο Μητροπολίτης Γαλλία κ. Εμμανουήλ, εκπρόσωπος του Φαναρίου, με τον Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα:

“Συζητήσαμε όλα τα ζωτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία. Κύριος στόχος όλων μας είναι να διατηρήσουμε την ενότητά μας”, δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και πρόσθεσε: “Συζητήσαμε το ζήτημα της αυτοκεφαλίας της ουκρανικής εκκλησίας και του Τόμου. Ενημερώσαμε ο ένας τον άλλον για κάποιες λεπτομέρειες. Ήταν απλώς μια ενημερωτική συνάντηση, και γνωρίζουμε ότι Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας έχει πολλή σοφία και μπορεί να πάρει τη σωστή απόφαση “.

Από τη πλευρά του ο Μητροπολίτης Σενάκι, και Τσχορόκοστου Σίο (Μουτζίρι), ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριάρχη δεν προσπάθησε να πείσει τον πατριάρχη να πάρει μια συγκεκριμένη απόφαση.

“Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης κατανοεί τη βραδύτητα μας όσον αφορά την αναγνώριση της αυτοκέφαλης ουκρανικής εκκλησίας. Δυστυχώς, κάποιοι από τους ανθρώπους μας λένε ότι η βραδύτητα της Εκκλησίας μας συνδέεται με ρωσική επιρροή, κάτι που δεν είναι αληθινό”, δήλωσε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων