08/01/2021 08/01/2021 “Τα Χριστούγεννα φέρνουν την χαρά του Κυρίου, εκεί που συναντώνται η αγάπη,  η ευγνωμοσύνη και υπευθυνότητα” αναφέρει στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 6 Ιανουαρίου (με το παλαιό εορτολόγιο). Ο Μακαριώτατος αναφέρει στο μήνυμά του ότι δε αρκεί να αναφερόμαστε στον λόγο του Θεού, χωρίς να...
08 Ιανουαρίου, 2021 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2021 - 8:46

Πατρ. Γεωργίας: “Το κλειδί για μια νέα ζωή!”

Διαδώστε:
Πατρ. Γεωργίας: “Το κλειδί για μια νέα ζωή!”

“Τα Χριστούγεννα φέρνουν την χαρά του Κυρίου, εκεί που συναντώνται η αγάπη,  η ευγνωμοσύνη και υπευθυνότητα” αναφέρει στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 6 Ιανουαρίου (με το παλαιό εορτολόγιο).

Ο Μακαριώτατος αναφέρει στο μήνυμά του ότι δε αρκεί να αναφερόμαστε στον λόγο του Θεού, χωρίς να κάνουμε πράξεις. “Επίσης, η αγάπη για τον συνάνθρωπο χάνει το νόημά της και γίνεται αιτία αλαζονείας για όσους θέλουν να αναδείξουν την προσωπικότητά τους μέσω της φιλανθρωπίας, και δεν κάνουν το καλό με την ανιδιοτελή αγάπη του Θεού”.

“Μπορεί να είστε καλός γιατρός, ή μηχανικός, εργάτης, εργαζόμενος σε υπηρεσία ή μπορεί να έχετε μεγάλη επιτυχία σε οποιονδήποτε τομέα της επιστήμης, της τέχνης, αθλητής, δικηγόρος, δάσκαλος, μαθητής, ακόμη και κληρικός, αλλά εάν με τη δουλειά σας δεν στρέφεστε προς στον Κύριο και δεν ενδιαφέρεστε για τη βελτίωση της εσωτερικής σας κατάστασης, θα είστε ένα άδειο δοχείο” υπογραμμίζει o Μακαριώτατος και προσθέτει:

“Σήμερα, δυστυχώς, η ζωή είναι όπως αυτή της Βαβυλώνας και της Νινευή τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο. Ενθαρρύνεται η ακολασία, η συκοφαντία, τα ψέματα, η ανηθικότητα, η προσβολή των συναισθημάτων των πιστών και ο  αθεϊσμός”

“Καθώς ανοίγουμε την πόρτα για το Νέο Έτος, έχουμε μπροστά μας μια εποχή άγνωστη. Πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσεις μια νέα ζωή! Το κλειδί είναι να μετανοήσουμε και να μάθουμε να είμαστε ευγνώμονες στον Κύριο, να είμαστε ευγνώμονες για το δώρο της ζωής, να είμαστε ευγνώμονες για τη χαρά και τα βάσανα, για την ευτυχία και τον πόνο, για την υγεία και την αναπηρία, γιατί αν είμαστε πνευματικά απαιτητικοί, όλα αυτά είναι για το καλό μας”.

Τέλος, ο Πατριάρχης Γεωργίας αναφέρθηκε στην πανδημία, τονίζοντας ότι είναι ένα δώρο του Θεού, καλώντας παράλληλα τους πιστούς να λαμβάνουν υπόψη τις συμβουλές των γιατρών, αλλά το πιο σημαντικό να τηρούν τις εντολές του Θεού και να ζούν μια ενάρετη ζωή μπροστά Του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων